Bakan Işık: Bildiriyi Kaleme Alanlar Açık Bir İhanet İçinde - Son Dakika
Güncel

Bakan Işık: Bildiriyi Kaleme Alanlar Açık Bir İhanet İçinde

Bakan Işık: Bildiriyi Kaleme Alanlar Açık Bir İhanet İçinde

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bildiriye imza atan akademisyenlere tepki göstererek, "Bildiriyi kaleme alanların açık bir ihanetin içerisinde olduğu kesindir" dedi.

16.01.2016 13:43

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bildiriye imza atan akademisyenlere tepki göstererek, "Bildiriyi kaleme alanların açık bir ihanetin içerisinde olduğu kesindir" dedi.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği 16 Ocak Basın Onur Günü etkinliklerinde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 16 Ocak gününün önemine değinerek, "Bu mekan ve zaman Kocaeli açısından çok önemli. 93 yıl önce Atatürk'ün, içerisinde çok uzun yıllar taşıdığı, olgunlaştığı cumhuriyet fikrini 16 Ocak günü toplumla ilk defa paylaştığı yer. Bu vatan için canını feda eden, hiç çekinmeden gencecik bedenlerini toprağa veren tüm şehitlerimizi ve gazetecilik görevi sırasında yaşamını yitiren tüm şehitleri rahmetle yad ediyorum" dedi.

Akademisyenler bildirisine tepki gösteren, ülkenin ateş çemberinden geçtiğini belirten Bakan Işık, "Bu zorluklar sadece bize yönelen dış tehditlerden de kaynaklanmıyor. Bu zorluklar içerimizde bazen gaflet, delalet ve hatta bazen ihanetten kaynaklanan zorlukları da barındırıyor" diye konuştu. Bakan Işık, bildiriye imza atan akademisyenleri ihanetle suçlayarak şunları söyledi:

"Ülkemizin birliğini, beraberliğini korumak, kamu düzenini sağlamak için o bölgede kılı kırk yararak, bir tek sivilimizin kılına zarar gelmemesi için çok büyük bir itina ve gayretle çalışan güvenlik güçlerimizi adeta itham eden, adeta suçlayan Türkiye Cumhuriyeti devletine ağır suçlamalar yönelten bildirilere imza atan akademisyenlerimiz var. Gerçek pek çok akademisyenin bu bildiri metnini görmeden imza attığı yönünde. Bazen gaflet, bazen delalet olabiliyor ama bu bildiriyi kaleme alanların açık bir ihanet içerisinde olduğu kesindir. Bu ülke bu tür badireleri çok atlattı. Allah rahmet eylesin Kamuran İnan'ın 'İçinde haini en çok olan memleket Türkiye'dir' ifadesi maalesef bizim bir gerçeğimiz. Buradan herkesi sağduyuya davet ediyorum. Bilim insanlarımız elbette ülke meselelerine duyarlı olacak, kafa yoracak, ilgili olacak, gerektiğinde açıklama yapacak. Ama bu açıklamaları, adeta terör örgütüne açıkça destek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni açıkça katliamla suçlamak gibi bir noktada kesinlikle olmaması, herkesin bir kez daha şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekir."

BASIN ONUR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği 16 Ocak Basın Onur Günü etkinlikleri Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol'un Atatürk anıtına çelenk koyması ile başladı. Tören, Atatürk'ün 16 Ocak 1923 günü Cumhuriyet'i ilan etmek için basın toplantısı düzenlediği yer olan Kasr-ı Hümayun Müzesi'nde devam etti. Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Türkiye'nin dört bir yanından gelen cemiyet başkanları katıldı. Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nun minik öğrencileri üzerlerindeki yerel gazetelerle, 'Gazete' isimli şiiri okurken, tebessümle izlendiler.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Atatürk'ün 16 Ocak günü İzmit'te yaptığı basın toplantısının kendileri için onur olduğunu belirterek, "93 yıl önce bugün çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmış bir yerde bulunuyoruz. Atatürk'ün basın tarihinin en önemli olayı olan cumhuriyet rejimine geçişini paylaştığı 16 Ocak günü yapılan toplantının düzenlendiği yerdeyiz. Ulu önderin böyle bir toplantıyı bizim şehrimizde gerçekleştirmesi bizler için çok büyük bir onur" dedi. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Işık: Bildiriyi Kaleme Alanlar Açık Bir İhanet İçinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement