Germenicia KAZI ALANLARINI İNCELEDİ
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ta beraberindeki milletvekilleriyle 2007'de ev tadilatları ve kaçak kazılar sırasında tesadüfen bulunan Germenicia Antik Kenti'ni gezip kazı çalışmaları ile mozaikleri inceledi.
Bakan Ünal, burada yaptığı açıklamada önümüzdeki 2 yıl içerisinde bölgede geniş bir alanda kamulaştırma yapılacağını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Yaklaşık 30'a yakın parsel kamulaştırmaya tabi tutulmuş durumda. Biliyorsunuz burası çok geniş bir alan. Dolayısıyla burası bir antik kent olarak şehir merkezinin olduğu, aynı şekilde diğer antik tiyatronun olduğu ve diğer kutsal mekanların da olduğu kısımlar kazılarla ortaya çıkacaktır. Ancak öncelikli olarak mozaikleri ortaya çıkarıyoruz. Hatay'dan başlayıp Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, ve Kahramanmaraş ile devam eden uzun bir mozaik yolu var. Burada Germenicia Antik Kenti'ndeki mozaiklerin bir özelliği de o günkü mimari yapıya dair, mimari dokuya dair bize net resimler veriyor olması. Tabi günlük, sosyal yaşama dair bir fikir veriyor olması önemli. İnşallah önümüzdeki 2 yıl, daha geniş bir alanda kamulaştırmayı gerçekleştirip daha büyük ve geniş bir alanı ortaya çıkarmayı planlıyoruz. Hedefimiz, buradaki yapıyı ve diğer taraftan mozaikleri tamamıyla ortaya çıkarmak."
Son Dakika › Güncel › Bakan Ünal: Uçaklara Yakıt Desteği Eylül'e Kadar Uzatıldı (2) - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?