Bakan Yıldız, 'İşsizim' Diyen Vatandaşlara İş Buldu - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldız, 'İşsizim' Diyen Vatandaşlara İş Buldu

Bakan Yıldız, \'İşsizim\' Diyen Vatandaşlara İş Buldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de yaptığı ziyaretlerde, "İşsizim" diyen vatandaşlara Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bir fabrikanın adresini vererek, "Başka işsiz varsa gelsin OSB'ye göndereyim" dedi.

03.06.2012 17:57

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de yaptığı ziyaretlerde, "İşsizim" diyen vatandaşlara Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bir fabrikanın adresini vererek, "Başka işsiz varsa gelsin OSB'ye göndereyim" dedi.

Melikgazi Belediyesi geleneksel olarak düzenlenen İbrahim Tennuri Hazretlerini Anma Etkinliği'nin ikincisi Hisarcık Fatih Parkı'nda Pilav Şenliği ile yapıldı. Anma töreninde ayrıca Melikgazi Belediyesi tarafından planlama aşamasındaki Hisarcık Meydan Projesi' de tanıtıldı. Anma etkinliğine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, Vali Yardımcısı Kadir Fikret Dayıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Melikgazi Kaymakamı Nusret Dirim, Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Meclis üyeleri, muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Törene katılan vatandaşların ve özellikle çocukların Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a olan ilgisi oldukça yoğun oldu. Vatandaşlar Bakan Yıldız ile hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta yarıştı.

Anma töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bugün ilk defa şahit olduğum Hisarcık Meydanı ve çevresi ile alakalı düzenlemeleri içeren projeleri tek tek gezdik. Burası Erciyes'in dünyaya açılan kapısı olacaktır. Sadece Hisarcık ve Kayseri'nin değil, ülkemizden ve yurt dışından gelen misafirlerimizin de ana vitrini olacak. Hisarcık'ımızın dokusu, yapısı sağlam, insanı güzel, bununla beraber binalarının da bu insan yapısına uygun hale gelmesi lazım. Melikgazi Belediyesi'nin projesi ile bu eksiklikte giderilmiş olacaktır" dedi.

Bakan Yıldız, "Kayseri büyük alimlerin yaşadığı bir şehirdir. Kayseri adeta alimlerin ve evliyaların yuvası haline gelmiştir. Onlar her zaman Kayseri'mizin manevi ışıkları olmuşlardır. Biz Kayserililer olarak bu değerlerimize her zaman sahip çıkmak, hatırlamak ve hatırlatmak sorumluluğunda olmalıyız. Bu değerlerdir bizi yücelten, ileriye taşıyan. Biz ne makamın, ne paranın, ne pulun, hiçbir şeyin esiri olmayacağız. Bunlar gelip geçicidir. Gelip geçici olduğunu bileceğiz, aynı zamanda parayı cebimize değil, kalbimize koyacağız. Büyükler bunu anlatmışlar. Makamın ancak üzerinde oturacağız ama kalbimize o makam oturmayacak. Biz bütün bu öğretilerin ışığı altında, ileriye yön veren, geçmişimizle barışık ve kültürümüzle yoğrulmuş bir şekilde bunları uygulayabilir olacağız" dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, "Belediye olarak sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere her zaman destek oluyoruz. Son yıllarda da şehrimizin manevi mimarları ile ilgili etkinlikler düzenliyor, yapılan çalışmalarda işbirliğini önemsiyoruz. Bugün hem Pilav şenliği ile İbrahim Tennuri Hazretlerini bir kez daha anıyor, hem de Hisarcık için hayati önem taşıyan meydan projesini sizlerle paylaşıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Taner Yıldız ile birlikte AK Parti Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tören için hazırlanan 3 bin kişilik etli bulgur pilavı ve ayranı vatandaşlara ikram etti. Etkinlikte ayrıca 3 bin adet İbrahim Tennuri Hazretlerinin hayatını anlatan kitap da vatandaşlara dağıtıldı.

Bakan Taner Yıldız, Hisarcık'tan sonra AK Parti Gençlik Kolları ve AK Parti Kadın Kolları tarafından açılan üye kayıt stantlarını ziyaret etti. Bakan Yıldız, burada vatandaşları AK Parti'ye üye yaptı. Bakan Yıldız'ın kayıt yaptığı sırada bir vatandaş, "Sayın Bakanım ben işsizim. İş istiyorum" dedi.

Bakan Yıldız da, "Gel kardeşim. Sana OSB'de bir adres vereceğim git orada işe başla. Başka işsiz olan var mı? OSB'ye göndereyim" diye seslendi. Bakan Yıldız, "Sanayici arkadaşlarımız iş var ama çalışacak adam bulamıyoruz diye yakınıyor. İş isteyen varsa gelsin, OSB'de bir adres vereceğim o adreste işe başlayabilirler vasıflı veya vasıfsız" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız, 'İşsizim' Diyen Vatandaşlara İş Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement