Bakan Zeybekci: Türkiye Eski Türkiye Değil Artık - Son Dakika
Güncel

Bakan Zeybekci: Türkiye Eski Türkiye Değil Artık

Bakan Zeybekci: Türkiye Eski Türkiye Değil Artık

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Türkiye'de artık eskisi gibi 'höt' denildiği zaman şapkasını alıp kaçan siyasetçiler yok, milletin evlatları var." dedi.

15.03.2014 16:35  Güncelleme: 08:16

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de katıldığı bir açılışta, "Türkiye eski Türkiye değil artık. Türkiye'de artık eskisi gibi 'höt' denildiği zaman şapkasını alıp kaçan siyasetçiler yok, milletin evlatları var" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, öğle saatlerinde Denizli Belediyesi tarafından yaptırılan Kayhan Kapalı Yüzme Havuzu'nun açılışına katıldı. Açılışa Bakan Zeybekci'nin yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Özellikle çocukların küçük yaşta yüzme öğrenmesi için yaptırılan kapalı yüzme havuzuna daha açılmadan 2 bin kişinin kaydolduğu belirtildi.

Türkiye'nin son yıllarda birçok alanda geliştiğini belirten Zeybekci, "Türkiye, dünyada 8 ülkede olan nükleer santrallerden ikişer ikişer yapmaya başladı. Bu memlekette saatte 300 kilometre hız yapan hızlı trene sahip bir ülke haline geldi. Almanlarda, Japonlarda ne varsa bizde de aynısı var. 2013 yılının Mayıs ayında Türkiye'de faiz oranları yüzde 4.6'ydı. Gittikçe büyüyor. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olmuştuk ki hala da öyleyiz. 50 yıldan beri kapısında borçlu olarak durduğu IMF'ye son borcunu ödemişti" dedi.

Türkiye olarak kendilerine 2023'ü hedef olarak koyduklarını kaydeden Zeybekci, sözlerine şöyle devam etti:

"2023'te Avrupa'nın en büyük ilk 3 ekonomisinden biri olmak istiyoruz. Hava yollarında bir numara olmak istiyoruz. Milli gelirimizi 5 kat artırmak için, ihracatı 3 kat artırmak için çabalayacağız. Biz bu hedeflere kenetlendik. Ülkemizde her şey çok güzel olunca birileri bir şeyler yapıyor. Menderes'le bu millet ilerlerken, birileri bu milletin evlatlarını katletti. Ne zaman kıpırdasa darbe yaptılar. Türkiye tam zirve yaptığı zaman mayıs ayında bir daha denediler."

"HÖT DENİNCE ŞAPKASINI ALIP KAÇAN SİYASETÇİLER YOK ARTIK"

Mayıs ayıda her şey güzelken Gezi olaylarının başladığını ifade eden Zeybekci, "O günlerde yurt dışından provokatörleri gönderdiler. İstanbul'u karıştırdılar, yakalandılar ve sınır dışı edildiler. Mayısta beceremediler. Şimdi bir daha deniyorlar. Türkiye eski Türkiye değil artık. Türkiye'de artık eskisi gibi höt dendiği zaman şapkasını alıp kaçan siyasetçiler yok, milletin evlatları var. Bu milletten aldığımız emaneti serseriye, şuna buna vermeyiz. Bu emaneti millet verdi ve millet alır. Zerre kaygınız olmasın. Her şey daha güzel olacak" dedi.

Bakan Zeybekci ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra Denizli Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı yüzme havuzunun açılışını gerçekleştirdi. Zeybekci bir süre havuzu gezerek yüzme öğrenenen çocukları izledi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Zeybekci: Türkiye Eski Türkiye Değil Artık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement