Bakan Zeybekçi Özay Gönlüm Anma Gününe Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Zeybekçi Özay Gönlüm Anma Gününe Katıldı

Bakan Zeybekçi Özay Gönlüm anma gününe katıldıKÖLN - Ekonomi Bakanı Zeybekçi Almanya'da Denizlili hemşerileri ile "Özay Gönlüm'ü Anma Günü" etkinliğinde bir araya geldi.

06.03.2017 02:49

Bakan Zeybekçi Özay Gönlüm anma gününe katıldı

KÖLN - Ekonomi Bakanı Zeybekçi Almanya'da Denizlili hemşerileri ile "Özay Gönlüm'ü Anma Günü" etkinliğinde bir araya geldi.

Ekonomi Bakanı Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Leverkusen şehrinden Denizlili hemşerileriyle bir araya geldi. Almanların güvenlik gerekçesiyle Türk vatandaşlarına hitap etmesi engellenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi her engellemeye rağmen Avrupa Denizlililer Derneği tarafından organize edilen ölümünün on yedinci yılında halk müziği sanatçısı "Özay Gönlümü Anma Günü" etkinliğine katılarak hemşerileri ile bir araya geldi. Anma gününe sanatçılarından Sümer Ezgü, Makbule Kaya, Dilek Özkan ve Yeşim Dağlı etkinlikte sahne aldılar. Folklor gösterileri yapılarak vatan hasreti giderildi. Alman medyasının yoğun ilgi gösterdiği kültürel etkinliğe Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayan Denizlililer de katıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Avrupa Denizlililer Derneği tarafından organize edilen anma toplantısında yaptığı konuşmada Almanya'ya gelişiyle ilgili Almanya'da yapılan spekülasyonlara değinerek, "Gönüller yapmaya geldik" diyerek cevap verdi. Zeybekçi konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım'ın ve Dünyanın 16. büyük ekonomisi olan Türkiye'den selam getirdim diyerek başladığı konuşmasına söyle devam etti. "Yolumuz açıktır. Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyetine doğru hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Durmak yok yola devam diyoruz. Cumhuriyetimizin 100.üncü yılında hedefimiz dünyanın ilk on büyük ekonomisinden biri olmak Avrupa'da ise ilk üçün arasında olmayı istiyoruz. Huzurlu bir Türkiye için gayret gösteriyoruz" diyerek Avrupa Denizlililer Derneği yönetimine ve Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen hemşerilerine teşekkür etti.

Bakan Zeybekçi Özay Gönlüm Anma Gününe Katıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Zeybekçi Özay Gönlüm Anma Gününe Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement