Samsun'da aileler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Ailemle spor yapıyorum' projesi kapsamında çocuklarıyla birlikte spor yapma imkanı buldu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençlerin aileleri ile birlikte vakit geçirmeleri, beraber spor yapabilmeleri için başlattığı 'Ailemle spor yapıyorum' projesi, Samsun'da ilgi gördü. 25 ve üzeri tüm yaş gruplarından katıldığı projede, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı 81 il müdürlüğünün spor tesisleri, atletizm sahaları ve spor salonları gibi birçok tesis kullanılıyor. Tüm illerde uygulanan projede spor aktiviteleri, etkinlikler, il müdürlüklerinde görevli antrenör ve uzmanlar tarafından yürütülüyor.
İlkadım İlçesi'nde bakanlığa bağlı tesislerde yapılan proje Samsunlular tarafından ilgiyle karşılandı. Projenin Samsun'da gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, etkinlik sayesinde spor yapmayı seven bir toplum oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Bu projeyi çok önemsediklerini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Ailemle Spor Yapıyorum etkinliği, çok sayıda anne ve babaya çocuklarıyla birlikte oyunlar oynamaya, spor yapmaya teşvik etti. Etkinliğimize katılan tüm ailelere sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
Ailelerin çocuklarıyla birlikte spor yapmalarının kendilerini çok sevindirdiğini kaydeden Bakan Kılıç, "Ailelerin çocuklarıyla birlikte spor yapmalarını sağlayarak sporla iç içe olan bir toplum oluşturmayı hedefliyoruz. Eskiden aileler çocuklarının spor yapmalarına izin vermez, hatta buna mani olmak için çaba sarf ederlerdi. Ancak gelinen noktada bu durumun değiştiğini, ailelerin çocuklarını spora teşvik ettiğini, hatta onlarla birlikte spor yaptıklarını görüyoruz. Bakanlık olarak bu tür çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Projenin başarılı bir şekilde ilerlemesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
- Samsun
Son Dakika › Güncel › Bakanlığın 'Ailemle Spor Yapıyorum' Projesi İlgi Gördü - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?