Bakım Alanındaki Mesleklere Standart Geliyor - Son Dakika
Güncel

Bakım Alanındaki Mesleklere Standart Geliyor

Bakım Alanındaki Mesleklere Standart Geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Mesleki Yeterlik Kurumu arasında, bakım alanında çalışan mesleklerin standart ve yeterliliklerinin belirlenmesine yönelik protokol imzalandı Mesleki Ye...

11.12.2013 12:21

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Mesleki Yeterlik Kurumu arasında, bakım alanında çalışan mesleklerin standart ve yeterliliklerinin belirlenmesine yönelik protokol imzalandı.

Mesleki Yeterlilik Kurumunda düzenlenen imza töreninde konuşan kurum Başkanı Bayram Akbaş, 701 mesleğin ulusal meslek standardının hazırlanmasına ilişkin ilgili sektör kuruluşlarıyla protokoller yaptıklarını söyledi.

Akbaş, 499 ulusal meslek standardının tamamlandığını belirterek, "Bu Türkiye için önemli bir gelişme" dedi.

İstihdama ilişkin yaklaşık 750 ulusal meslek standardına ihtiyaç olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Akbaş, bu doğrultuda 2014 yılı sonuna kadar büyük oranda ihtiyaçların karşılanmış olacağını bildirdi.

Bu standartların masa başında hazırlanmadığını, ilgili taraflarla sektörün ihtiyacı tespit edilerek, çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Akbaş, bakanlıkla bakım alanındaki "hizmet uzmanı, gerontolog, aile ve tüketici ekonomisti, bakım elemanı" mesleklerine yönelik standartların belirlenmesi yönünde işbirliğinin başlatılacağını söyledi.

Akbaş, ileri dönemde bakanlıkta istihdam edilecek tüm personelde mesleki yeterlilik belgesine sahip olma şartının aranması önerisinde bulunarak, kişilerin istihdamdında bu şekilde liyakatın sağlanabileceğini anlattı.

-"Meslek seviyesine göre tasnif edilecek"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nail Abdulgazi Alataş da bazı mesleklerin bakanlıklarca farklı tanımlandığını, bunun da sahada sıkıntılara sebep olduğunu söyledi.

Bu anlamda Mesleki Yeterlik Kurumu'nun yapacağı çalışmanın çok önemli olduğuna işaret eden Alataş, "Her türlü desteği vermeye hazırız. Yapılacak çalışma bizim için çok kıymetli" diye konuştu.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi ise Türkiye'de bakım elemanlığı mesleğinin karışık durumda olduğunu belirterek, bu alanda meslek lisesi, meslek yüksekokulu mezunları ile halk eğitim merkezlerinden sertifika alanların çalıştığını bildirdi. Yapılacak çalışmayla bu mesleğin eğitim seviyesine göre tasnifleneceğini anlatan Çiftçi, aynı şeyin gerontologlar ve diğer meslekler için de yapılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Alataş ile Akbaş protokolü imzaladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakım Alanındaki Mesleklere Standart Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement