Balıkesir Akçay İçin Koştular Akçay İçin Koştular - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Akçay İçin Koştular Akçay İçin Koştular

Balıkesir Akçay İçin Koştular Akçay İçin Koştular

Balıkesir'de bugün koşulan Uluslararası İsmail Akçay Yarı Maratonu'nda erkeklerde Etopyalı Demie Biruk Getachew, kadınlarda Mehtap Sızmaz birinci oldu.

09.09.2012 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de bugün koşulan Uluslararası İsmail Akçay Yarı Maratonu'nda erkeklerde Etopyalı Demie Biruk Getachew, kadınlarda Mehtap Sızmaz birinci oldu. Türkiye'nin efsane maratoncularından, Meksika Olimpiyatları 4.?sü İsmail Akçay adına düzenlenen 21 kilometrelik yarışa değişik yaş gruplarından 190 atlet katıldı. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, 2012 Londra Olimpiyatları'nda kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt, ünlü atletlerden Halil Akkaş da yarışlar için Balıkesir'e gelerek İsmail Akçay'ı yalnız bırakmadı.

Atatürk Stadı önünden Vali Yardımcısı Nusret Şahin'in startı ile başlayan yarışta atletler Çevre Yolu güzergahını dolaşarak 21 kilometrelik etabı koştu. Erkeklerde Etopyalı Demie Biruk Getachew ile Türkiye'den Hasan Pak yarışı baştan sona önde götürdü. Büyük çekişme sonrası Etopyalı atlet 1.06.33'lük derecesiyle varış noktasına ulaşan ilk atlet oldu. Hasan Pak 1.06.43'le ikinci, Serkan Kaya 1.07.58 ile üçüncü sırayı aldı.

Kadınlarda ise Mehtap Sızmaz 1.19.54'lük derecesiyle ipi birinci sırada göğüslerken, Londra Olimpiyatları'nda maratonda ülkemizi temsil eden Bahar Doğan 1.23.48 ile ikinci, Süheyla Adıyaman 1.24.07 ile üçüncü oldu. 'Bu birinciliğimi tüm şehit ailelerine hediye ediyorumö diyen Sızmaz, federasyon yetkililerine de sitem etti. Mehtap Sızmaz, 'Türkiye'nin en iyi ikinci derecesi bana aitti, ancak dışarıda bırakıldım. Olimpiyatlara götürülmedim. Buna tepki için Balıkesir'e sadece kazanmak için geldim. Çok rahat bir yarıştan sonra da birinci oldumö şeklinde konuştu. Yarışta birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin 500, üçüncüye 2 bin lira para ödülü verildi.

Balıkesir'de halen atletizm il temsilciliği görevini sürdüren 70 yaşındaki İsmail Akçay, 'Eski öğrencim Federasyon Başkanımız Mehmet Terzi ile birlikte Aslı, Nevin ve Halil'in bir çok daveti geri çevirip, adıma düzenlenen yarışmaya gelmesi beni hem onurlandırdı hem de çok mutlu etti. Onlara ne kadar çok teşekkür etsem azdırö dedi. Olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır ise 'Biz de burada olmaktan çok mutluyuz. İsmai Ağabey atletizme destek veriyor, yeni atletler maratoncular yetişmesine öncülük ediyor. Her zaman onun yanında olacağızö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Akçay İçin Koştular Akçay İçin Koştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement