Balıkesir: Balıkesir Belediyesi Tsm Korosu'ndan Atatürk Konseri - Son Dakika
Son Dakika Logo

Balıkesir: Balıkesir Belediyesi Tsm Korosu'ndan Atatürk Konseri

Balıkesir: Balıkesir Belediyesi Tsm Korosu\'ndan Atatürk Konseri
31.05.2006 20:43

Balıkesir Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu, Atatürk'ün doğumunun 125. yıldönümünü anısına muhteşem bir konser verdi.

Balıkesir Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu, Atatürk'ün doğumunun 125. yıldönümünü anısına muhteşem bir konser verdi.

Geçtiğimiz akşam Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nin sahnesinde gerçekleştirilen konsere, sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Koro şefi Toktay Üstündağ'ın yönettiği iki bölümlük konserin Nihavend makamındaki şarkılardan oluşan ilk bölüm, koronun okuduğu Arif Sami Toker'in "Erişdi nevbahar eyyamı, açıldı gül-i gülşen" ve Emin Ongan'ın "Bahar meltemidir başımda esen" adlı şarkıları ile açıldı. Ardından iki solist de ayrı ayrı, Arif Sami Toker'in, "Aşkımın ilkbaharı, ilk heyecanım benim" ve "Bir mevsim o yollardan, o yaz bahçelerinden" adlı şarkıları seslendirdi. Koro ve solistlerin okuduğu, "Sen benim gönlümde açan son güldün", "Bahar bitti, güz bitti", "Geçti bahar, hazan oldu bu yerde", "Baharda bu yıl bir melal var" ve "Ufacık, tefeciktin" adlı şarkılardan sonra ilk bölüm sona erdi. İkinci bölüm, Neyzen Yusuf Paşa'nın segah peşrevi ile başladı. Daha sonra Neveser Kökdeş'in aynı makamdaki "Gönlümün baharı bir gün açacak mı acep" adlı şarkısını koro yorumladı. Daha sonra yapılan hüzzam makamına geçiş taksiminden sonra da solistler ve koro tarafından, "Sen sanki baharın gülüsün, şen çiçeğimsin", "Ey gül-i bağ-ı eda, sana oldum mübtela", Kürdil-i hicazkar makamına geçiş taksiminin ardından, "Geçti ömrün nevbaharı, bülbül olmuş neyleyim", "Gel sen bize akşam, yine mehtap görünsün", "O beni bir bahar akşamı terk edip gitti", Hicaz makamına geçiş1 taksiminden sonra, "Bir bahar akşamı rastladım size", "Yeşil gözlerini ufkuma ger ki", "Tadı yok sensiz geçen ne baharın, ne yazın", "Sazlar çalınır Çamlıca'nın bahçelerinde" adlı sevilen şarkılar başarıyla seslendirildi. Konser, koronun okuduğu Neveser Kökdeş'in, "Gül dalında öten bülbülün olsam" adlı şarkısıyla sona erdi.

Sahneye gelen Belediye Başkan Yardımcısı Himmet Sinoplugil, bu yıl Atatürk'ün doğumunun 125. yıldönümü kutlamaları kapsamında Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu'nun başarılı bir konser verdiğini belirterek, Şef Toktay Üstündağ'ı ve koro elemanlarını ayrı ayrı kutladığını ifade etti. Himmet Sinoplugil, Şef Toktay Üstündağ ile birlikte bazı koro elemanlarına birer buket çiçek verdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balıkesir: Balıkesir Belediyesi Tsm Korosu'ndan Atatürk Konseri - Son Dakika


Advertisement