Balıkesir'de Bir Kadının Doğum Yaptıktan Sonra Ölmesi - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de Bir Kadının Doğum Yaptıktan Sonra Ölmesi

Balıkesir\'de Bir Kadının Doğum Yaptıktan Sonra Ölmesi

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturmada, doktorun ihmali olduğunun tespit edildiği bildirildi.

16.01.2014 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma'da bir kadının, doğum yaptıktan sonra durumunun ağırlaşması sonucu Balıkesir'e sevk edilirken ölmesiyle ilgili Sağlık Bakanlığının başlattığı soruşturmada, doktorun ihmalinin olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Bandırma Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Serdar Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl kasım ayında hastanede doğum yaptıktan sonra kanamasının durmaması sonucu Balıkesir'e sevk edilirken yolda yaşamını yitiren 35 yaşındaki Canan Kızmaz'ın ölümüyle ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından idari soruşturma açıldığını hatırlattı.

Sonuçlanan soruşturmada Dr. O.A'nın ihmalinin bulunduğunun tespit edildiğini belirten Yazıcı, "Bu gelişmelerden sonra kendisine maaş kesme cezası verildi. İl Disiplin Kuruluna sevk edildi. Ayrıca konu yargıya da intikal etti" dedi.

Canan Kızmaz, 4 Kasım 2013'te Bandırma Devlet Hastanesi'nde doğum yaptıktan sonra durumu ağırlaşınca ambulansla Balıkesir Devlet Hastanesi'ne sevk edilmişti. Yolda durumu daha da kötüleşen Kızmaz, Susurluk Devlet Hastanesi'ne götürülmüş, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Ailenin, Kızmaz'ın doktor ihmali sonucu öldüğünü öne sürmesi üzerine soruşturma başlatılmıştı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de Bir Kadının Doğum Yaptıktan Sonra Ölmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement