Balıkesir'de Faslı Atlet Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de Faslı Atlet Rüzgarı

Balıkesir\'de Faslı Atlet Rüzgarı

Balıkesir'de bu yıl 6'ıncısı düzenlenen İsmail Akçay Yol Koşusu'nda değişiklikler oldu.

07.09.2014 16:27

Balıkesir'de bu yıl 6'ıncısı düzenlenen İsmail Akçay Yol Koşusu'nda değişiklikler oldu. İlk 5 yıl yarı maraton olarak koşulan parkur, bu sene 10 kilometreye düşürüldü ve şehir içindeki yollara alındı. 3'ü Faslı, 2'si Etiyopyalı, 41'i kadın 207 atletin katıldığı yol koşusu Atatürk Stadyumu önünde başladı. Koşunun startını Balıkesir Valisi Ahmet Turhan havaya ateş ederek verdi. Yol koşusunun hemen ardından Vali Turan ve beraberindeki protokol üyelerinin güvercin uçurmasının ardından efsane atlet İsmail Akçay tarafından halk koşusunun da start aldı. Halk koşusuna Vali Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan, AK Partili Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK partili Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saldık, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan, daire müdürleri ve çok sayıda sporsever katıldı. YOL KOŞUSUNDA FAS RÜZGARI

10 kilometrelik İsmail Akçay Yol Koşusu'nda, Vasıf Çınar, Milli Kuvvetler, Anafartalar, Soma, 100. yıl ve Cengiz topel Caddeleri geçildi. Yarış başladığı stadyum önüne gelinmesiyle sona erdi. Nefes kesen mücadelede Faslı Atlet Joauad Eliazouli 30.52'lik derece ile birinci Aynı ülkeden Aouad Zouhair 30.58'lik derece ile ikinci, yine Fas'tan El Mouaziz Abdelhadi de 31.03'lük derece ile üçüncü oldu. Bayanlarda ise koşunun birincisi 36.56 ile Esma Aydemir olurken, 36.59 ile Özlem Kaya ikincilik, 37.08'lik derece ile Burcu Büyükbezgin üçüncülük elde etti. Dereceye girenlerin madalyalarını ve ödüllerini Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, beraberindeki protokol üyeleriyle verdi. Birinciler ayrıca 6 bin liralık ödülün de sahibi oldu.

GELECEK YIL KATILIM DAHA FAZLA OLACAK

Balıkesirli efsane maratoncu İsmail Akçay, adına düzenlenen yarışmaya önümüzdeki yıllarda daha fazla katılım olacağına inandığını söyledi. Akçay, daha önce yarı maraton olarak koşunun bu yıl 10 kilometreye düşürülmesini değerlendirirken, "Geçtiğimiz yıllarda yarı maraton stadyum önünde başlıyor çevreyolu koşulduktan sonra tekrar stadyum önünde sona eriyordu. Vatandaş yarışmalardan kopuk oluyor atletleri izleyemiyordu. Atletizm sporunu sevdirmek için bu tür koşuların halk içinde yapılması gerekir. Bu yıl 10 kilometre olarak bu yarışı şehir içine yaydık. Sporcular halkın arasında koştu. Doğru olan bu. Londra'da Newyork'ta maraton koştum. Yarışın büyük bölümü şehir içinde geçiyor, yollar kapatılıyor. Avrasya Maratonu'nda da Boğaz Köprüsü kapatılıyor. Olması gereken bu. Koşunun mesafesine önümüzdeki yıl karar vereceğiz ve bundan sonra hiç değişmeden sürecek. "Ben yıllardır Türkiye'nin adını dünyaya duyurdum. Şimdi Balıkesir'in adını adıma düzenlenen maratonla duyurmak istiyorum" dedi. Yarışmayı eski ünlü atletler Mehmet Terzi ve Mehmet Yurdadön de izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de Faslı Atlet Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement