Balıkesir Engelli Nüfus Veri Tabanı Araştırma Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Engelli Nüfus Veri Tabanı Araştırma Projesi Tanıtıldı

Balıkesir Engelli Nüfus Veri Tabanı Araştırma Projesi Tanıtıldı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün birlikte koordine ettiği Balıkesir İl Engelli Nüfus Veri Tabanı Araştırması projesinin tanıtım toplantısı Valimiz Ahmet TURHAN Başkanlığı'nda gerçekleştirildi.

22.08.2013 20:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Proje tanıtım toplantısına Valimiz Ahmet TURHAN, Vali Yardımcısı Nusret ŞAHİN, GMKA Genel Sekreteri Vekili Ekrem ÖZŞEN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer YALIM, Engelliler Derneği Başkanı Zeki USLU katıldı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansının desteklediği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün koordine ettiği projeyle ilgili toplantıda konuşan Valimiz Ahmet TURHAN engellilere yönelik proje ile Balıkesir'deki engellilerin haritasının çıkartılacağını söyledi.

Valimiz TURHAN, "Engelliler toplumun gerçeğidir. Herbirimiz bir engelli adayıyız. Engellilerimizin önündeki engelleri kaldırdığımızda engellilerimiz sosyal hayata daha çok katılabileceklerdir. Bu kapsamda Balıkesir'de yaşayan engellilerin eğitim durumları, becerileri yaşadıkları yerler, yaşları tespit edilecektir. Engellilerin sayıları, nitelikleri, eğitim durumları, becerileri Balıkesir'de engelliler ile ilgili uygulayacağımız çalışmalar açısından büyük önem taşıyacaktır. Özellikle engellilerin eğitimi ve eğitime kazandırılması, engellerin durumuna göre bir meslek edinmeleri önemli. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı beraber bir proje yürütüyor. Bu proje ile Balıkesir'de yaşayan engellilerimizi tespit edeceğiz." dedi.

İstatistiklere göre nüfusun yüzde 12'sinin engelli olduğunu söyleyen Valimiz Ahmet TURHAN, "1 milyon 160 bin nüfusu Balıkesir'de göze aldığınızda ortalama 138 bin engelli var. Bu çok ciddi bir rakam. Kamuda engelli istihdamı başladı. Engellilere vereceğimiz eğitim ve meslek edindirme kursları engellilerin istihdamında ciddi katkı sağlayabilecektir" diye konuştu.

Tanıtım toplantısının yapıldığı Ayten Burhan Erdayı Sevgi Evi'nde kalan gençler Valimiz Ahmet TURHAN'ı kapıda karşıladı, bir süre sohbet ettiler. Valimiz TURHAN, gençlerin sportif faaliyetlere ve etkinliklere katılımları ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Gençlerin yaz kurslarına gönderilmeleri hususunda talimat verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Balıkesir Engelli Nüfus Veri Tabanı Araştırma Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement