Balo Treni Yola Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Balo Treni Yola Çıkıyor

Balo Treni Yola Çıkıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde yük taşımacılığını katkı koymak için kurulan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar'ın BALO tanıtımı yapıldı.

20.08.2013 21:59

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde yük taşımacılığını katkı koymak için kurulan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar'ın BALO tanıtımı yapıldı. Manisa'nın kurtuluşu olan 8 Eylül'de ilk treni kaldıracak olan BALO, Anadolu'dan çıkacak yükleri demiryoluyla Avrupa'ya ulaştırmayı hedefliyor.

TOBB ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmetleri Üretenleri Derneği'nin iştirakçisi olduğu 93 ortaklı BALO'nun, 8 Eylül'de Manisa'dan başlatacağı intermodal taşımacılık operasyonları hakkında bilgilendirme toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapıldı. Tanıtım toplantısına TCDD 3. Bölge Müdürü Sabahattin Eriş, BALO A.Ş. ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, TCDD Limanlar Daire Başkanı Nevzat Güner, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Başkanı Yılmaz Temizocak, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Faruk Aydın, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, oda ve borsa başkanları ve lojistik sektörünün temsilcileri katıldı.

SANAYİCİMİZİN REKABET GÜCÜ ARTACAK

BALO ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar Projesi ile Avrupa, Ortadoğu ve Asya ekseninde yer alan Türkiye'nin jeopolitik avantajını lojistik avantaja çevireceklerini söyledi. Demiryollarının özelleştirilmesi sürecinde yerli sermaye olarak yer alacaklarını belirten Koşmaz, "Bu model ile sanayicinin rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz. Amacımız Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümünde 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için gerekeni yapmaktan çekinmeyeceğiz" dedi.

DİĞER SEKTÖRLERLE İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ

BALO'nun asla belli bir sektör ve gruba rakip olarak kurulmadığını kaydeden Koşmaz, acentelik sistemi ile lojistik sektörüyle işbirliği yapacaklarını, sektörü teşvik edip özendireceklerini söyledi. Yaptıklarının sektöre canlılık getireceğini ifade eden Koşmaz, şöyle konuştu: "Demiryollarının serbestleştirilmesi yasası ile dünya devlerinin rekabete hazırlandığı bir dönemde yerel bir güç olarak sektöre güç kazandırmayı hedefliyoruz. Globalleşen ekonomi ve her gün sertleşen rekabet ortamı içinde lojistik sektörü içinde rakip değil işbirliği ortamı sağlayacağız. Milli bir organizasyon olarak Cumhuriyetin 100. yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine katkı sağlamak için gerekeni yapmaktan çekinmeyeceğiz."

12 GÜNDE MÜNİH'TE OLACAĞIZ

BALO Genel Müdürü Hüseyin İşteermiş, sistem hakkında bilgi verdi. Türk trenlerini dört bir yana çalıştırma şerefini yaşamak istediklerini söyleyen İşteermiş, "Ortaklarımız TOBB, 51 oda ve 24 borsa, 15 organize sanayi bölgesi, UTİKAT ve TOBB'un kuruluşu UMAT Anadolu'da bir çok yük toplama merkezi oluşturacağız. Trenler 8 Eylül'den sonra yola çıkıyor. Taşımacılıkta yüzde 30 daha fazla yük alan 45 Hc konteynerler kullanacağız. Şimdilik haftada iki defa trenle Münih ve Köln'e gideceğiz. 12 günde Manisa'dan Köln'e yükü götüreceğiz. Haftalık karşılıklı iki blok tren sefer yapacak. 2014 başında haftalık karşılıklı 5 blok tren olacak. 350 konteyner 875'e çıkacak. Avrupa'da varış noktası 4'e çıkacak. 2 tren feribotumuz olacak. 2015'te Viking treninin Türkiye temsilciliğini alacağız. Türk ihraç ürünlerini Samsun ve Derince limanlarından Odessa- Letonya hattında dağıtacağız. İpekyolu'nu canlandırmak istiyoruz. Oradan gelen hammaddeleri de Türkiye ve diğer ülkelere taşıyacağız. Yurtiçi demiryolu taşımacılığına başlayacağız. Yine 2015'te Avrupa'ya karşılıklı 10 blok trenle sefer yapacağız" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balo Treni Yola Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement