Banka Şubesi Açılışına Protokol İlgisi - Son Dakika
Güncel

Banka Şubesi Açılışına Protokol İlgisi

Banka Şubesi Açılışına Protokol İlgisi

Erzurum'un en eski semtlerinden biri olan Mahallebaşı'nda, Ziraat Bankası'nın Nenehatun Şubesin açılışında kentin üst düzey protokolü hazır bulundu.

04.11.2011 10:41

Erzurum'un en eski semtlerinden biri olan Mahallebaşı'nda, Ziraat Bankası'nın Nenehatun Şubesin açılışında kentin üst düzey protokolü hazır bulundu.

Erzurum'un doğusunu canlandırmak için yapılan çalışmalar kapsamında Ziraat Bankasının 5'inci şubesi Mahallebaşı semtinde açıldı. Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Vali Yardımcıları Ömer Hilmi Yamlı, Naci Aktaş, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, bürokratlar, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç'ın katıldığı törene semt esnafı ilgi gösterdi. Mahallebaşı sakinlerinden bankaya sahip çıkmalarını isteyen Vali Sebahattin Öztürk, PTT'nin acente, TEDAŞ'ın da şube açacağını belirtti. Ziraat Bankasıyla birlikte Erzurum'un 100 yıllık semtinin kaderinin değişeceğine işaret eden Vali Öztürk, göreve başladığı zaman bölge halkının banka şubesi talebiyle karşılaştığını bildirdi. Mahallebaşının canlandırılması için belediyelerin çalışma yaptığını vurgulayan Vali Öztürk, Ziraat Bankası'nın şubesinin diğer kuruluşlara öncü görevi yapacağını kaydetti. Öztürk "Araştırdık, burada banka şubesi olmadığını gördük. Bunun mutlaka ticari bir sebebi vardı. Arkasında başka sebepler aranmasın diye Ziraat Bankasını bu konuda yönlendirdik. Bankamızın Türkiye ekonomisine katkısını hepimiz biliyoruz. Burada da devlet bankası olarak kendi misyonuna uygun davranmıştır. Ticari kaygıları ikinci plana iterek bu bölgenin taleplerini dikkate almıştır. Yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Erzurum'da 2010 yılı Haziran ayında Mahallebaşı ve Gülahmet'e kamu ve özel kuruluşların getirilmesini sağlamak amacıyla kurulan Mahallebaşı, Gülahmet Esnaf ve Sanatkarlar Derneği'nin (MAGESDER) Başkanı Abdullah Oğuz, banka şubesinin açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Oğuz, "İnşallah diğer kurumların da bölgemize gelmesine ön ayak olur" temennisinde bulundu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Banka Şubesi Açılışına Protokol İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement