Bartın - Maden İşçileri Maaşlarının Eşitlenmesi İçin Çalışma Başlattı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Bartın - Maden İşçileri Maaşlarının Eşitlenmesi İçin Çalışma Başlattı

Bartın - Maden İşçileri Maaşlarının Eşitlenmesi İçin Çalışma Başlattı
28.06.2010 19:12

Bartın'da, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda Çalışan Yaklaşık 300 İşçi, Kuruma Daha Önce Giren İşçilerden Daha Az Ücret Almaları Nedeniyle "eşit İşe, Eşit Ücret" Sloganıyla Biraraya Gelerek, Maaşlarının Eşitlenmesi İçin Çalışma Başlattı. Avukatlar, Bir Hukuksuzluk Durumunda Tüm Yasal Durumları Zorlayacaklarını Belirtti.

BARTIN'da, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan yaklaşık 300 işçi, kuruma daha önce giren işçilerden daha az ücret almaları nedeniyle "Eşit işe, eşit ücret" sloganıyla biraraya gelerek, maaşlarının eşitlenmesi için çalışma başlattı. Avukatlar, bir hukuksuzluk durumunda tüm yasal durumları zorlayacaklarını belirtti.

Bartın'ın Kozcağız Beldesi'nde bir düğün salonunda yapılan toplantıya katılan CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, İstanbul Barosu avukatlarından Murat Ataç ve Erdal Seçkin, TTK'da çalışan yaklaşık 300 işçinin sorunlarını dinledi. "Eşit işe, eşit ücret" sloganıyla Zonguldak ve Amasra'da bulunan müessese müdürlüklerinden gelen işçiler, 2006 ve 2009 yıllarında TTK'da işe alınan yaklaşık 4 bin 500 işçinin daha önce iş başı yapan madencilerle aynı maaşı almadıkları gerekçesi ile avukatlardan bilgi aldı. İşçiler, TTK'nın iş sözleşmelerinin bir örneğini kendilerine vermediğini, bağlı bulundukları Genel Maden İşçileri Sendikası'nın ise maaş farkının toplu sözleşmelerde giderileceği sözünü yerine getirmediğini iddia etti. 1300 lira maaş aldıklarını söyleyen maden işçileri, daha önce işe giren işçilerin ise 2 bin 200 lira maaş aldığını, aynı işi yaptıklarını ve eşit ücret istediklerini ifade ettiler.

Avukat Murat Ataç ve Avukat Erdal Seçkin ise işçileri dinlemeye geldiklerini, hukuksuzluk olduğu yönünde bir tespitlerinin olması durumunda tüm yasal yolları zorlayacaklarını, gerekirse uluslararası mahkemelere kadar gideceklerini belirterek, maaş bordroları ve iş sözleşmelirin istedi. İşçiler ise maaş bordrolarını verebileceklerini, ancak yapılan sözleşmelerinin kendilerine verilmediğini söylediler.

Rıza Yalçınkaya ise CHP'li Zonguldak milletvekilleriyle beraber Meclis'e soru önergesi vereceklerini ve olayların takipçisi olacaklarının sözünü verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bartın - Maden İşçileri Maaşlarının Eşitlenmesi İçin Çalışma Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement