"Baş Döndüren Fikirler" Yarışması - Son Dakika
Güncel

"Baş Döndüren Fikirler" Yarışması

"Baş Döndüren Fikirler" Yarışması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bakanlık olarak Ar-Ge bütçesini 13 kat artırdıklarını, Destek Programı geliştirdiklerini ve kapılarını özel sektöre açtıklarını belirtti.

18.01.2013 11:25

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bakanlık olarak Ar-Ge bütçesini 13 kat artırdıklarını, Destek Programı geliştirdiklerini ve kapılarını özel sektöre açtıklarını belirtti.

Yıldız Holding'in inovasyon şirketi Northstar'ın, üniversite-kamu-sanayi işbirliğini güçlendirmek ve bilimsel projeleri ticari değere dönüştürmek için başlattığı "Baş Döndüren Fikirler" yarışmasının finali yapıldı.

Üniversitelerden 100'ün üzerinde başvuru alan yarışmada, seçici kurul tarafından değerlendirilerek finale kalan 12 proje, jürinin önüne çıktı. Üniversite, sanayi ve kamu kurumlarının önde gelen temsilcilerinden oluşan jüri, zorlu bir maratonun ardından ilk 3 ile jüri özel ödülünün sahiplerini belirledi.

Yarışmanın ödül töreninde konuşan Bakan Mehdi Eker, Türkiye'nin, tarım ve gıda bakımından dünyanın en şanslı ve en zengin coğrafyası olduğunu belirtti.

Bakanlık olarak İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı'na çok önem verdiklerini vurgulayan Eker, Bakanlık bünyesinde 47 araştırma enstitüsü olduğunu aktardı.

Enstitülerin her birinin fakülte gibi çalıştığını ifade eden Eker,

"Bakanlık olarak Ar-Ge bütçesini 13 kat artırdık, özel destek vererek Destek Programı geliştirdik, kapılarımızı özel sektöre açtık. Yani bakanlığın araştırma enstitünü, araştırma altyapısını, laboratuvarlarını, özel sektörün ve Türkiye'deki üniversitelerin hizmetine sunduk" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, TÜBİTAK'ın projelerinde en büyük müşterinin bakanlığı olduğunu belirterek, bu konuda diğer kamu kurum ve kuruluşlarının önünde olduklarını söyledi.

"Baş Döndüren Fikirler 2012 Projesi Yarışması"nın, geleceğin yarışmaları arasında bulunduğunu dile getiren Eker, gıda ambalajıyla ilgili her keşfin çok önemli olduğunu anlattı.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, akademik çevrelerle birlikte bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Rekabetin son derece arttığı dünyada farklılaşma inovasyonla gelecektir. 'Bu rekabet ortamında Türkiye kendini nasıl ayrıştıracak-' diye sorduğumuzda tek bir husus ortaya çıkıyor. Bizim başarılı olmamızın yolu, Türkiye'nin beyin gücünü artırmaktan geçiyor" dedi.

Katma değeri yüksek ürünler geliştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Ülker, Türkiye'yi geleceğe taşıma ve global olma yolunda adımlarını hızlandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Yarışmada birinciliği, "Yeni Proses/Gıda Teknolojisi Kategorisi"nde ODTÜ'den İlkem Demirkesen Mert, "Yeni Ambalaj/Ambalajlı Ürünler Kategorisi"nde ise İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Zeynep Bakkaloğlu kazandı.

Muhabir: Mehmet Ali Derdiyok

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Baş Döndüren Fikirler' Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement