Başbakan'dan Yangında 2 Çocuğu Ölen Babaya Başsağlığı - Son Dakika
Güncel

Başbakan'dan Yangında 2 Çocuğu Ölen Babaya Başsağlığı

Başbakan\'dan Yangında 2 Çocuğu Ölen Babaya Başsağlığı

Koyuncu, Mahallede Oturan Roman Ailelerin Zor Koşullarda Yaşadıkları Barakalardan Kurtulmaları İçin Çalışma Yapılacağını Söyledi.

11.01.2011 17:17

ADAPAZARI'nda Romanlar'ın oturduğu Çam Yolu Mahallesi'nde geçen hafta bir barakada çıkan yangında 2 ve 4 yaşındaki çocuğun ölmesi üzerine AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, müzisyen Balık Ayhan ile birlikte buraya gelerek aileye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan?ın 'Başsağlığı' dileğini iletti. Koyuncu, mahallede oturan Roman ailelerin zor koşullarda yaşadıkları barakalardan kurtulmaları için çalışma yapılacağını söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, 'Balık Ayhan olarak tanınan müzisyen Ayhan Küçükboyacı ile birlikte AK Parti Sakarya İl Teşkilatını ziyaret ettikten sonra Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu ve çok sayıda partili ile birlikte 2 çocuğun öldüğü Çamyolu Mahallesi'ne geldi. Gelenleri, Sakarya Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Tanyel karşıladı. Milletvekili Ali Koyuncu ile 'Balık Ayhan' daha sonra çocukların yakınlarını ziyaret etti. Ziyarette yangında kızını kaybeden ve olaydan sağ kurtulan oğlu Doğuş ile yakınlarının evinde kalmaya başlayan İnci Akkaya gözyaşlarına boğuldu.

Milletvekili Koyuncu gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Faruk Çelik'in taziyelerini iletmek için geldiklerini belirterek şunları söyledi:

"Burada barakalarda yaşayan insanlar var. İl başkanımız ve valimizle görüştük. En kısa sürede insanların bu barakalardan çıkarılmalarıyla ilgili çalışma başlatıldı. İlk etapta prefabrik konut yapılması için TOKİ ile ilgili çalışmaları başlatıyoruz. İnşallah bu mahallede en kısa sürede konutlar yapılacak. Bu konuda da hassasiyeti olan Başbakanımız TOKİ Başkanı'na talimat verdi. Devlet Bakanımız Faruk Çelik de bu konuyla ilgileniyor. Bunun hep birlikte takipçisi olacağız."

Yangında çocuklarını kaybeden ailelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Sakarya Valiliği'nin de çalışma yaptığını vurgulayan Koyuncu, kısa süre içinde prefabrik konut yapımına başlanacağını ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan'dan Yangında 2 Çocuğu Ölen Babaya Başsağlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement