Başbakan Erdoğan(2): "Kimse Farklı Anlam Çıkarmasın" - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan(2): "Kimse Farklı Anlam Çıkarmasın"

Başbakan Erdoğan(2): "Kimse Farklı Anlam Çıkarmasın"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin güvenliğine yönelik tehditlere karşı tedbirleri tereddütsüz şekilde alacağını ifade ederek, "Sınırlarımızda aldığımız tedbirlerden de kimse farklı anlamlar çıkarmaya gayret etmesin Başbakan Recep Tayyip"...

25.11.2012 15:22

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin güvenliğine yönelik tehditlere karşı tedbirleri tereddütsüz şekilde alacağını ifade ederek, "Sınırlarımızda aldığımız tedbirlerden de kimse farklı anlamlar çıkarmaya gayret etmesin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin güvenliğine yönelik tehditlere karşı tedbirleri tereddütsüz şekilde alacağını ifade ederek, "Sınırlarımızda aldığımız tedbirlerden de kimse farklı anlamlar çıkarmaya gayret etmesin. Biz bu tedbiri sınırımızda alıyoruz. Niye? Akçakale'ye, Ceylanpınar'a bu bombaları atanların farklı şeyler yapmayacakları ne malum? Onun için biz sınırımızda savunma amaçlı olarak bu tedbirleri almaya mecburuz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zafer Havaalanı ve Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada CHP'yi de isim vermeden eleştirdi. Türkiye'nin şehitliklerinin bulunduğu her yere giderek onların sorunlarıyla ilgileneceğini kaydeden Erdoğan, "Bu aziz millet tarihi boyunca bunu yaptı, bugün de biz bunu yapıyoruz. Bugün bize Suriye ile ilgilenmeyin diyenler, kendileri gidip Suriye'deki zalim, eli kanlı, gayrı meşru rejimi desteklemekten, o rejimin eli kanlı lideriyle hatıra fotoğrafı çektirmekten çekinmiyorlar" dedi.

-"TARİHLERİ BOYUNCA ZALİMLERİN YANINDA OLDULAR"-

Suriye'de eli kanlı rejimin arkasında durmaları halinde de muhalefetin aynı şekilde "Suriye'de ne işiniz var?" diyeceğini ileri süren Erdoğan, "Bunlar bir gariptir. Akşam başka sabah başka konuşurlar. Mazlumun, haklının yanında yer aldığımız için ciddi şekilde rahatsız oluyorlar. Kendileri her zaman, tarihleri boyunca zalimlerin yanında yer aldı. Bu anamuhalefet Hitlerin, Mussolini'nin Stalin'in yanında yer aldı. Tarihleri boyunca her zaman kan dökenlerin, halkına zulmedenlerin yanında yer aldılar. Bugün de aynısını yapıyorlar" diye konuştu. Muharrem ayına da dikkat çeken Erdoğan, Hz. Hüseyin'in, kendisine, "Seni öldürecekler, gitme" denmesine rağmen "Bu zulme direnmezsem ileride Müslümanlar beni örnek alır boyun eğer. Zalime karşı kimse direnmez" diyerek gittiğini anlattı. Erdoğan, "Biz milletçe her zaman mazlumun yanında olduk, bundan sonra da olacağız" dedi.

-"KİMSE FARKLI ANLAM ÇIKARMASIN"-

Türkiye'nin güvenliğine yönelik tehditlere karşı tedbirlerini tereddütsüz alacağını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sınırlarımızda aldığımız tedbirlerden de kimse farklı anlamlar çıkarmaya gayret etmesin. Biz bu tedbiri sınırımızda alıyoruz. Niye? Akçakale'ye, Ceylanpınar'a bu bombaları atanların farklı şeyler yapmayacakları ne malum? Onun için biz sınırımızda savunma amaçlı olarak bu tedbirleri almaya mecburuz. Biz bir NATO ülkesiyiz ve NATO ülkesi olarak yasalar gereği orası aynı zamanda NATO'nun talebimiz halinde böyle bir görevi yapma alanı içindedir. Biz sulhten, barıştan yanayız ama ülkemizi, vatanımızı savunmak ve bize yönelik tehditlerle mücadele etmek için her türlü tedbiri almak hakkımızdır."

-"İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIYORLAR"-

Yapılan Zafer Havaalanı hakkında bilgi veren Erdoğan, 3 ile ortalama yarım saat mesafede bulunan havalimanına her boyutta uçak inebileceğini ifade etti. Erdoğan, yap-işlet-devret yöntemiyle yapılan hava alanının 36 aylık süresi olmasına rağmen 18 ayda bitirildiğini anlattı. Kamulaştırma konusuna da değinen Erdoğan, "Kamulaştırma döneminde, takas noktasında işimizi kolaylaştıran vatandaşlarıma da teşekkür ediyorum. Zira bazı yerlerde okul yaparken, hastane, yol yaparken işimiz çok zorlaştırılıyor. Bakıyorsun bir kısmı mahkemeye gidiyor. Bir kısmı, "Yok, bilmem işte bunu az bulduk' diyor. Ya, burası eskiden tarlaydı be. Şimdi buraya bu hizmet geldiğinde bu rant sağlayacak sana. İşimizi kolaylaştır bize yardımcı ol. Sen de kazanacaksın ülke de kazanacak. Bakıyorsun direniyor. Ama Kütahya öyle yapmadı. Önümüzü açtınız, biz de önünüzü açtık" dedi.

-"BİR DENİZ GETİRMEDİK"-

Erdoğan, Zafer Havalimanı'nın birçok ilki barındırdığını, havalimanının Afyonkarahisar ve Uşak illerine hizmet verecek bölgesel bir havalimanı olacağını kaydetti. "Bir eksiğiniz kaldı. Korkarım şimdi onu da isteyeceksiniz. "Burada deniz yok, deniz gelsin' diyeceksiniz. O kadar da değil ama bizim Veysel Hoca'ya söylersen kalkar bir baraj da buraya yapar, "Buyurun size deniz' der" diyen Erdoğan, milletin hizmetkarı olduklarını belirtti.

-"BU İNSANLIK AYIBINI ORTADAN KALDIRACAĞIZ"-

Erdoğan, konuşmasında kadına yönelik şiddet konusuna da değinerek şunları söyledi:

"Bugün 25 Kasım. Kadına yönelik şiddetle mücadele gününü idrak ediyoruz. Size her türlü desteği vermek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızı kurduk. Sizlere verdiğimiz destekle, kadınlarımız Anadolu'nun her yerinde iş sahibi olmaya başladı. Buradan ne şekilde hangi bahaneyle olursa olsun, kadınlara hanım kardeşlerimize yönelik her türlü şiddeti bir kez daha lanetliyorum. Anayasada yaptığımız değişikliklerle ve yasal düzenlemelerle kadına yönelik şiddetin önüne geçmek, şiddet uygulayanları cezalandırmak için çok önemli reformları hayata geçirdik. İnşallah bu reformları ve düzenlemeleri çok sıkı şekilde takip ederek uygulayarak bu insanlık ayıbını ortadan kaldıracağız. Bu konuda kararlıyız, azimliyiz." (ANKA/SON)

(HM/OE) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan(2): 'Kimse Farklı Anlam Çıkarmasın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement