Akil İnsanlarla Final Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlarla Final Toplantısı Yapıldı

Akil İnsanlarla Final Toplantısı Yapıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Akil İnsanlar, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne final toplantısı için biraraya geldi.

26.06.2013 18:40  Güncelleme: 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstifa eden Murat Belge ve son toplantıya katılmayacağını açıklayan Baskın Oran'ın yokluğunda toplam 61 ismin hazır olacağı toplantı saat 14: 00'de başladı. Toplantıya bazı isimler yürüyerek, bazıları özel araçlarla gelirken çoğunluk tahsis edilen minibüsler ve taksilerle Dolmabahçe'ye ulaştı. Girişte az sayıda isim konuştu.

"ZARAR VERİR. İRİTE EDİCİ"

İlk gelen isim Ak Parti Eski Diyarbakır Milletvekili ve Akil Adamlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti Üyesi Abdurrahman Kurt oldu. Kurt sahada yaptıkları çalışmaları rapor halinde Başbakana sunacaklarını söyleyerek, "Biz Kürt sorunu, Alevi sorunu, birçok soruna isim koyduk. Aslında bunların özeti bir devlet yönetim sorunu olduğu, bununla ilgili çalışmalar yaptık. Türkiye'nin uzantısı olana insanları şehirlerde bir araya getirdik"diye konuştu. PKK Militanlarının Cizre'de gerçekleştirdikleri sözde polis akademisi mezuniyet töreniyle ilgili, "Bu görüntüler çalışmalarınıza zarar verir mi" sorusuna Kurt, "Zarar verir. İrite edici. Biz bir Ergenekon'dan bahsettik. Bunun Türk, Kürt, sağcı, solcu ayakları da vardır. Bunların hepsinin farkındayız" dedi. Kurt, ana eksenlerin Kürt sorunun çözümüne ilişkin çalışmayı sahiplendiklerini sözlerine ekledi.

"ÜLKEDE BİR KARDEŞLİK İKLİMİ YAŞASIN' TALEBİ VAR"

Konuşanlardan biri de İç Anadolu Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren oldu. Halkla birlikte yaptıkları toplantıların fotoğraflarının başbakanla paylaşacaklarını söyleyen Taşgetiren, " Doğu'dan Güneydoğu'dan alınan fotoğraflarla İç Anadolu'dan Ege'den alınan fotoğraflar birbirinden farklı olabilir. En genel fotoğraf barış sürecinin sonuna kadar desteklendiğinin fotoğrafıdır. Herkesin 'kan dursun'. Bu 'çatışma süreci sona ersin', 'ülkede bir kardeşlik iklimi yaşasın' talebi var" dedi.

YENİ BİR ANAYASA TALEBİ

Toplumun her kesiminin kendini mutlu hissedeceği, mağdurların mağdurluklarının sona ereceği yeni bir anayasa talebinin bütün toplum kesimlerinin ortak talebi olduğunu söyleyen Taşgetiren, Murat Belge'nin istifasıyla ilgili bir soruya da, "Bu işte istifa kurumu sağlıklı bir tanımlama mı?. Biz tayin edilmiş insanlar değiliz, devlet memuru değiliz. Ben anlamlı bulmadım" yanıtını verdi.

GERİ DÖNÜŞ EN BÜYÜK KORKU

Habercilere açıklama yapan son isimse Marmara Akil İnsanlar Heyeti Sekreteri Levent Korkut oldu. Marmara bölgesindeki bireylerin daha fazla demokrasi ve özgürlük talep ettiklerini söyleyen Korkut toplumdaki en büyük tedirginliğin de geri dönüş korkusu olduğunu söyledi. Levent Korkut " Çözüm süreci geri döner mi ? Geri dönmemesi gerekir diye düşünenler fazla. Olumsuz bazı örneklerden dolayı geri dönme kaygısı var toplumda" diye konuştu. Toplantıda İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala da yeralıyor

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlarla Final Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement