Başbakan Kartepe'de - Son Dakika
Güncel

Başbakan Kartepe'de

Başbakan Kartepe\'de

Kartepe'de Oluşturulan Mobilya Beyaz Eşya Satıcıları Sitesi Kooperatifi Çarşısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Katıldığı Törenle Hizmete Açıldı.

19.08.2010 14:43  Güncelleme: 16:02

Projesi 2007 yılı Mayıs ayında İzmitli işadamları tarafından hayata geçirilen MOBESKO çarşısının açılış töreninde Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Milletvekilleri Sibel Gönül, Osman Pepe, Muzaffer Baştopçu, Eyüp Ayar, Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, MOBESKO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Şentürk, ve davetliler yer aldı.

Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, MOBESKO'nun perakende sektörüne yeni bir soluk getireceğini belirterek, "Bu merkez, 72 kurucunun oluşturduğu bir sitedir. Küresel krizin boy gösterdiği bir dönemde son derece güzel bir tesis yapılmıştır. MOBESKO hayal kurmanın, sermaye birliği yapmanın ne kadar hayırlara vesile olduğunu gözler önüne seriyor. Kocaeli esnafı bu proje ile dönüşüm mantığını kavramıştır" dedi.

MOBESKO'nun içerisindeki tesisleri sayan Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında "kafe" kelimesini söylemek istemedi, Erdoğan, kafe kelimesinin Türkçe bir kelime olmadığını vurgulayarak, bu kelimelerin aslına döndürülmesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan, konuşmasının ardından tesisin açılış kurdelesini kesti.

Protokol ile mobilya mağazalarını gezen Erdoğan, açılışa gelen çocuklara oyuncak hediye etti ve bazı çocukları kucağına alıp sevdi. 160 bin metrekareden oluşan ve 100 milyon liraya mal olan MOBESKO'da 92 işyeri, bin kişilik cami, restoran, kafeterya, banka ve bin 500 kişilik otopark bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başbakan Kartepe'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement