Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

"Türkiye'yi bir 'Fetret Dönemi'ne sokmak isteyenler var. Biz de Türkiye'de, 'Devlet i Aliyye'yi fetretten çıkaran Çelebi Mehmedlere muhtacız. Allah ondan razı olsun"

07.02.2014 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, " Türkiye'yi bir 'Fetret Dönemi'ne sokmak isteyenler var. Biz de Türkiye'de, 'Devlet-i Aliyye'yi fetretten çıkaran Çelebi Mehmedlere muhtacız. Allah ondan razı olsun" dedi.

Arınç, Büyükşehir Belediyesince merkez Osmangazi ilçesi Fatih Mahallesi'nde yaptırılan 30 metre genişlik ve bin 200 metre uzunluğa sahip yolun açılış töreninde, Bursa'daki Emir Sultan Mezarlığı'nda kabri bulunan 5'inci Osmanlı padişahı Çelebi Mehmed'in çok kısa bir hayat sürdüğünü ancak ülkenin kaderini değiştirecek işler yaptığını söyledi.

Yıldırım Bayezid'in 1402 yılında Ankara Muharebesi'nde mağlubiyete uğradığını ve Osmanlı Devleti'nin bu tarihten itibaren parçalanır hale geldiğini, birbirinden kopmalar, ayrılıklar yaşandığını hatırlatan Arınç, "Buna 'Fetret Dönemi' derler. Bir karışıklık, başı bozukluk, parçalanma, sarsılma dönemi. O zaman Yıldırım'ın evlatlarından Çelebi Sultan Mehmed ortaya çıktı, ciddi bir mücadele verdi, o dağılmayı, fetreti önledi ve Osmanlı'nın büyüme, yükselme dönemi ortaya çıktı" ifadesini kullandı.

Arınç, Osmanlı'nın yeniden doğması, büyümesi ve bir araya gelmesine en büyük emeği geçen Çelebi Mehmed'in biraz unutulduğunu, ihmal edildiğini dile getirerek, "Acaba böyle onun ismini yaşatacak çok güzel bir bulvara, caddeye onun da ismini versek mi diye aklıma geldi ama kararı verecek olan Büyükşehir Belediye Meclisimizdir. Bütün bunları dikkate alıversin isterim" diye konuştu.

İkindi ezanı okunurken konuşmasına ara veren Arınç'a bir vatandaş, "Sayın Başbakan Yardımcım" diye seslendi. Bu kişiye yanıt veren Arınç, "Ezan dinleyeceğiz ya onun için sustuk. Seni dinleyeceksem ne kıymeti var. Aslında ben bir taraflarda bir fetva aldım, 'Ezan okunurken konuşulabilir' diye ama içinizden bir Karadenizli çıkar, 'Ya ezan okunuyor, ne konuşuyorsun kardeşim' der diye korkuyorum. Onun için susalım" diyerek espri yaptı.

Kendisine seslenen kişiyi, yerinde duramayışından bir Çaykaralıya benzettiğini bildiren ve "Bayburt" cevabını alan Arınç, "Yine de Karadeniz'e yakınsın" ifadesini kullandı.

"Sultan Recep Altepe"

Arınç, burada çok büyük bir iş yapıldığını, yol için 42 milyon lira harcandığını ve Ankara-İzmir yoluna bir alternatif güzergah oluşturulduğunu belirtti.

Yola, Mehmed Akif Ersoy, Osman Gazi, Çelebi Mehmed ya da başka isimlerden hangisinin verileceğini Büyükşehir Belediye Meclisinin belirleyeceğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Bakalım göreceğiz, 'Sultan Recep Altepe' Belediye Meclisini toplayacak, bir karar verecek. Gönlümden geçen Çelebi Mehmed ama Meclisimiz bu konuda yetkili. Yeni bir isim bulalım arkadaşlar, düne ait ne varsa dünde kaldı cancağızım, bugün yeni bir gün, yeni şeyler söylemek lazım. Bugün yeni şey; Çelebi Mehmed. Türkiye'yi bir 'Fetret Dönemi'ne sokmak isteyenler var. Biz de Türkiye'de, 'Devlet-i Aliyye'yi fetretten çıkaran Çelebi Mehmedlere muhtacız. Allah ondan razı olsun."

Daha sonra Arınç ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek yol hizmete açıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement