Başbakan Yardımcısı Atalay."Anamuhalefet Liderliği Boş Konuşma, Dedikodu Yapma, Polemik Yapma Yeri... - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Atalay."Anamuhalefet Liderliği Boş Konuşma, Dedikodu Yapma, Polemik Yapma Yeri...

Başbakan Yardımcısı Atalay."Anamuhalefet Liderliği Boş Konuşma, Dedikodu Yapma, Polemik Yapma Yeri...

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afyonkarahisar'da meydana gelen patlama olayının ardından ileri sürdüğü iddialarla ilgili olarak, "Anamuhalefet liderliği boş konuşma, dedikodu yapma, polemik yapma yeri"...

12.09.2012 17:45

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afyonkarahisar'da meydana gelen patlama olayının ardından ileri sürdüğü iddialarla ilgili olarak, "Anamuhalefet liderliği boş konuşma, dedikodu yapma, polemik yapma yeri değildir. Eğer böyle bir şey varsa soruşturma başlamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisine ulaşan bir bilgi varsa o bilgiyi vermek durumundadır" dedi.

Beşir Atalay, 24 TV'nin canlı yayınında Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç'un sorularını yanıtladı.

Atalay, CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afyonkarahisar'da meydana gelen patlama olayının ardından ileri sürdüğü iddialarla ilgili sorulan bir soru üzerine, "Anamuhalefet partisi doğrusu çok büyük bir sorumsuzluk örneği gösteriyor, eşi bulunmaz bir sorumsuzluk örneği" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda söylenecek en makul şeyleri dün söylediğini belirten Beşir Atalay, Kılıçdaroğlu'nun iddialarının her yerde şaşkınlıkla karşılandığını söyledi.

Konuyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'nın yapılabilecekleri hızlı bir şekilde yaptığını, idari ve adli soruşturmanın başlatıldığını, ayrıca 4 subayın açığa alındığını hatırlatan Atalay, konunun aydınlatılması için çalışıldığını dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Atalay, şöyle konuştu:

"Böyle bir ciddi olayda, 25 şehidimiz var, ortada acılar var, aileler var, böyle durumlarda iktidar ve muhalefet sorumlu olmak durumunda. Sorumluluk içinde açıklamaların yapılması, beyanatların verilmesi gerekiyor. Doğrusu anamuhalefet partisinin şu sırada sergilediği tutum çelişkilerle dolu, karmaşık. Burada yürüyen bir soruşturma var. Herhalde bu beyanları verenlerden o da istenecek. Yani bu defa yargı isteyecek, nedir elinizdeki şey diye.

Emekli bir subay bilgileri verdi diyor. Emekli birisinden bilgi değil, aslında konuşmasının genelini gözden geçirirseniz bilgi değil de herkesin yorum ve tahminleri. Yani ortada bilgi diye bir şey yok. Tahmin yürütülüyor. Hepimiz dinledik o ilk gün televizyonlarda tahminler yürüten emekli generaller vardı. Ben de dinledim bir tanesini. Büyük bir öfke içerisinde, hiç ilgisi olmayan konuları da karıştırarak büyük bir hükümet karşıtlığı ifadelerle, sinirle, nefretle, öfkeyle açıklamalarda bulunuyor. Herhalde öyle birkaçının tahminleridir Sayın Kılıçdaroğlu'nun elindeki. Başka bir şey olduğunu sanmıyorum. Başka bir şey olsa vermesi lazım. Anamuhalefet partisi olmak çok ciddi bir konu. Ben hep söylerim, anamuhalefet, parlamenter sistemlerde iktidar yarısıdır. Anamuhalefet liderliği boş konuşma, dedikodu yapma, polemik yapma yeri değildir. Eğer böyle bir şey varsa soruşturma başlamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisine ulaşan bir bilgi varsa o bilgiyi vermek durumundadır."

-"Böyle bir partiye bu toplum itibar etmez"-

Kılıçdaroğlu'nun, "Buna kaza görüntüsü verilebilir" yönünde bir sözünün olduğunu kaydeden Atalay, CHP Genel Başkanını bu sözleri nedeniyle eleştirdi. Soruşturmadan ne çıkarsa çıksın, gerçek sebeplerin bulunması durumunda bile Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşlerini zaten belirlemiş durumda olduğunu anlatan Beşir Atalay, "Şöyle bir anamuhalefet partisi düşünebilir misiniz- 'İnşallah bu bir sabotajdır' diye içinden dua eden ve bunu körükleyen, bu yönde kanaat oluşturmaya çalışan bir anamuhalefet. Nedir bundan kazancı- Biraz daha kaos olsun, biraz daha hükümeti suçlamaya dönük şeyler gelişsin. Başka hiçbir şey yok" diye konuştu.

TSK'nın ve şehit ailelerinin durumunun Kemal Kılıçdaroğlu'nu hiç ilgilendirmediğini belirten Atalay, "Kemal Kılıçdaroğlu, 'buradan eğer iktidara birazcık zarar verirsem benim için kardır' diyor. Böyle bir partiye bu toplum itibar etmez. Çünkü bu sorumsuzlukları gösteren bir partiye bu toplum iktidar da vermez, ciddiye de almaz. Zaten onlar bunu görüyorlar" dedi.

-"Çok sefil bir üslup"-

CHP'nin, hükümeti ve TSK'yı yıpratmak istediğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Atalay, "Şu anda Necdet Paşa, yanlışların üzerine kararlılıkla giden, gerçekleri arayan, hukukun içinde çalışmaları yürütme yönünde çaba sarf eden bir Genelkurmay Başkanımız ve demokrat bir tutum içinde" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de çok şeyin değiştiğini vurgulayan Beşir Atalay, olağanüstü dönemlerin sona erdiğini ve artık milli iradeyi temsil eden bir iktidarın bulunduğunu dile getirdi. Atalay, "Milli iradeye saygılı ve profesyonel işlerine yönelen, siyaset dizaynından vazgeçen bir Ordu var ve CHP bunun sıkıntısını çekiyor. Onun için de Ordunun başındaki kişiyi ve Orduyu da kolayca hedef alabiliyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun geçmişten beri hayali, mesnetsiz, belgesiz, birilerine iftira atan dosyalara sarıldığını belirten Atalay, bu iddiaların sonucunun çıkmadığını söyledi. "Biz bunun peşini bırakmayız" diyen Atalay, CHP'li yöneticilerin üslubunun çok sefil bir üslup olduğunu ifade etti.

Adli ve idari soruşturmaların sonucunun beklenmesi gerektiğini vurgulayan Beşir Atalay, "Toplumun zihnini elinde hiçbir şey olmadan karıştıran bir politika izliyorlar. Bu bir anamuhalefet partisinin izleyeceği bir politika değil. Bu sadece toplumda gereksiz gerginlik, kaos vesaire üretir. Başka bir şey olmaz. Teklifi olmayan, umudu olmayan, gelecek için toplumsal desteği de fazlaca olmayan, artmayan bir anamuhalefet partisinin, buradan iktidar partisini yıpratırsam bir kazancım olur gibi bir çıkışı var. Ama kendisi daha da zor bir duruma düşecek. Bu saldırgan bir üslup. 'Hükümet yalancı' diyor. Hakaret ediyor" diye konuştu.

(Sürecek)

Muhabir: Adem Kadam

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Atalay.'Anamuhalefet Liderliği Boş Konuşma, Dedikodu Yapma, Polemik Yapma Yeri... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement