Başbakan Yıldırım, ABD Savunma Bakanı Carter'ı Kabul Etti (2) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım, ABD Savunma Bakanı Carter'ı Kabul Etti (2)

Başbakan Yıldırım, ABD Savunma Bakanı Carter\'ı Kabul Etti (2)

TERÖRLE MÜCADELEYLE İKİLİ İLİŞKİLER VE BÖLGEDEKİ GELİŞMELER ELE ALINDIBAŞBAKAN Binali Yıldırım, bugün ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ı talebi üzerine, makamında kabul etti.

21.10.2016 18:15

TERÖRLE MÜCADELEYLE İKİLİ İLİŞKİLER VE BÖLGEDEKİ GELİŞMELER ELE ALINDI

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, bugün ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ı talebi üzerine, makamında kabul etti. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kabulde ikili ilişkiler, bölgesel gelişmeler ve terörle mücadele konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

IRAK'TA YAŞANAN GELİŞMELER GÖRÜŞÜLDÜ

Bu bağlamda, Başbakan Yıldırım'ın Fırat Kalkanı operasyonunda gelinen son aşamadan bahisle, Türkiye'nin, bugün olduğu gibi önümüzdeki dönemde de başta DEAŞ (IŞİD), PKK ve PYD/ YPG olmak üzere, sınırların ötesinde milli güvenliği tehdit eden unsurlarla mücadele amacıyla gereken tedbirleri almaya devam edeceğini ifade ettiği öğrenildi.

Suriye'de ateşkesin zaman kaybetmeksizin sağlanması, insani yardımların başarılı bir şekilde bölgeye ulaştırılması ve çözüm için siyasi sürecin önündeki engellerin kaldırılmasının önemine değinen Başbakan Yıldırım'ın, bu doğrultuda Türkiye'nin üzerine düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğini vurguladığı belirtildi. Öte yandan Yıldırım'ın, Irak'ta yaşanan gelişmelerin Türkiye'yi doğrudan etkilediğine ve yaşanan gelişmelerin dışında kalınmasının mümkün olmadığına değindiği ve Musul'un kurtarılması ve kalıcı istikrarın tesisinin ortak amaç olduğunu ifade ettiği öğrenildi.

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ VURGUSU

ABD Savunma Bakanı Carter'ın ise ABD olarak dost ve müttefik Türkiye ile ikili ilişkilere önem verildiğini ifade ettiği belirtildi. Carter'ın ayrıca Türkiye'nin DEAŞ (IŞİD) ile mücadeleye yaptığı katkılar için teşekkür ettiği ve DEAŞ dahil diğer terör örgütleriyle mücadele konusunda Türk ve ABD makamları arasındaki etkin işbirliğinin önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini belirttiği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım, ABD Savunma Bakanı Carter'ı Kabul Etti (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement