Basın Özgürlüğü Ödülü Ayşenur Arslan'a - Son Dakika
Güncel

Basın Özgürlüğü Ödülü Ayşenur Arslan'a

Basın Özgürlüğü Ödülü Ayşenur Arslan\'a

İzmir Karşıyaka Belediyesi'nin İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte verdiği '2013 Basın Özgürlüğü' ödülünün sahibi Ayşenur Arslan oldu.

03.05.2013 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Karşıyaka Belediyesi'nin İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte verdiği '2013 Basın Özgürlüğü' ödülünün sahibi Ayşenur Arslan oldu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, '2013 Basın Özgürlüğü' Ödülü'nü İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısı ile açıkladı. Toplantıda konuşan Başkan Durak, "Demokrasinin dördüncü kuvveti basın, yazılarıyla bizleri aydınlatıyor. Gazete sahiplerine ve çalışanlara yönelik baskıların sona ermesini diliyorum. Yapılan müdahalenin hoş olmadığını, işsiz kalan gazetecilerin yalnız olmadıklarının bilinmesini istiyorum" dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de "Basın ve ifade özgürlüğü olmazsa halk kör ve sağır olur. Basın özgürlüğü demokrasi demektir. İktidardakiler kendi korkularını bastırmak için baskılar kurmaktadır. Ülkemiz basın özgürlüğü konusunda dünya sıralamasında en alt sıralardadır. Makedonya ile aynı sıradayız. İçler acısı durumdayız. Basınımızda çok önemli yazarların, gazetecilerin işten atıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Basına yönelik baskılar onların sendikasızlaştırılması ile başladı. Kendi haklarını yeterince koruyamayan arkadaşlarımız vatandaşın haklarını da koruyamaz" diye konuştu.

Birincisi geçen yıl Nedim Şener'e verilen 'Basın Özgürlüğü Ödülü'nün ikincisine televizyoncu, köşe yazarı Ayşenur Arslan layık görüldü. Ödül, Arslan'a önümüzdeki günlerde verilecek. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Basın Özgürlüğü Ödülü Ayşenur Arslan'a - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement