Başkan,Sekiz Köşe Kasketini Neden Hediye Etti - Son Dakika
Güncel

Başkan,Sekiz Köşe Kasketini Neden Hediye Etti

Başkan,Sekiz Köşe Kasketini Neden Hediye Etti

Türkçe Olimpiyatları Öğrencileri Rize Belediyesini ziyaret etti.

01.06.2013 15:45

11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Rize'de bulunan öğrenciler, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı ziyaret ettiler.

Rize'ye gelen 11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın öğrencileri, Rize'yi gezdikten sonra il yöneticilerini ziyaret etti. 25 Ülkeden 80 öğrenci Rize'ye geldi.

11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın öğrencileri temsilen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı Tataristan ,Bangladeş ,Malezya, Makedonya, Yemen ve Tanzanyalı öğrenciler ziyaret ettiler.

Ziyarette, Tanzanyalı öğrenci Lokman Cuma , Fatih Kısaparmak'ın "Bu adam benim Babam sekiz köşe kasketiyle" adlı şarkısını okudu. Şarkıyı dikkatle dinleyen Başkan Bakırcı, Lokman'ı alkışlayarak..!" Bilirmisin sekiz köşe kasketi " diye bir soru yöneltti. Tanzanyalı öğrencinin cevabı" hayır" olunca Başkan Bakırcı, odasından getirdiği Sekiz köşe kasketini Tanzanyalı öğrenci Lokman Cuma'ya hediye etti. Ve Lokman'dan Cumartesi günü yapılacak olan Türkçe Olimpiyatlarında Bu Kasketi takıp şarkısını sahne de seslendirmesini istedi.

Bakırcı sözlerini ; Olimpiyatlara İlimiz ev sahipliği yapıyor. Bu oluşumun Rize'ye yansıması bizleri de onurlandırmıştır. Gençlerimizin başka milletlerden olmasına rağmen Türkçe şarkılarımızı mükemmel bir şekilde seslendirmesi, yorumlaması gayretli bir çalışmayı ortaya koymuştur. Bu organizasyonu ilimize kazandıran ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan,Sekiz Köşe Kasketini Neden Hediye Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement