"Cemevlerine ve Alevilere Her Türlü Desteği Vereceğiz" - Son Dakika
Güncel

"Cemevlerine ve Alevilere Her Türlü Desteği Vereceğiz"

"Cemevlerine ve Alevilere Her Türlü Desteği Vereceğiz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Hükümetin, Cemevleri ve Alevi vatandaşların haklarının genişletilmesi için hazırlıklar yaptığını söyledi.

02.11.2013 21:43  Güncelleme: 21:59

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hükümetin Cemevleri ve Alevi vatandaşların haklarının genişletilmesi için hazırlıklar yaptığını anlatarak, "Biz de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu konularda her türlü desteği vermeye hazırız. Bu bizim görevimizdir" dedi.

Kadir Topbaş, Cem Vakfı tarafından Bostancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "6. Uluslararası İnanç Önderleri Toplantısı"na katıldı. Toplantıya İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Önder ve çok sayıda inanç önderi ile vatandaş katıldı.

-"ANADOLU'YU YURT EDİNMEMİZİ SAĞLAYAN ERENLERİNİN HAVASINI SOLUYORUM"-

Salondaki katılımcılara hitap eden Topbaş, "Bugün burada Anadolu'yu yurt edinmemizi sağlayan erenlerin havasını soluyorum. Hacı Bektaşların, Taptuk Emrelerin, Sarı Saltukların maneviyat esintisini hissediyorum" dedi.

Toplumlardaki farklılıkların yük değil bir zenginlik olduğunu, inanç hakkının da yaşama hakkı gibi doğuştan gelen temel hürriyetlerden olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, birçok farklı kültür ve inançların barış ve hoşgörünün başkenti olan İstanbul'da yüzyıllardır kardeşçe yaşadığının altını çizdi.

Hükümetin Cemevleri ve Alevi vatandaşların haklarının genişletilmesi için hazırlıklar yaptığını anlatan Topbaş, "Biz de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu konularda her türlü desteği vermeye hazırız. Bu bizim görevimizdir. Toplum olarak gelişmeye ve bir büyük uzlaşmaya doğru önemli adımlar atıyoruz. Kerbela matemi yüreklerimizde her daim yer tutuyor. Yaklaştığımız Muharrem ayının bütün vatandaşlarımıza huzur ve barış getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Cemevlerine ve Alevilere Her Türlü Desteği Vereceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement