Başkan Ürgüp Sevindirdi… - Son Dakika
Güncel

Başkan Ürgüp Sevindirdi…

Başkan Ürgüp Sevindirdi…

Hollanda Nizam-I Âlem Derneği, Süleymaniye Cami Ve Uzaktaki El Vakfı İşbirliği İle Sivas Belediyesi'ne Gönderilen Akülü Tekerlekli Sandalyelerden Biri, Yatağa Mahkûm Haldeki Mamil Aydın'ın Eli Ayağı Oldu.

09.07.2010 16:16  Güncelleme: 16:18

1940 Sivas doğumlu Mamil Aydın, uzun yıllar inşaat sektöründe çalışarak geçimini sağladı. Geçen yıllarla birlikte 70 yaşındaki Mamil amca, yıllara yenik düşerek rahatsızlık sürecine girdi. İçtiği sigara ve şeker hastalığı, 5 yıl önce 2 bacağının kesilmesine sebep oldu.

Bacaklarını kaybeden, yaşlılığın vermiş olduğu hüzünle de yatağa mahkûm olan Mamil Aydın'ın dünya namına tek bir isteği vardı. O, yaşama ümidini sürdürmek için akülü tekerlekli sandalye istiyordu. Talebi doğrultusunda Sivas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne başvuran Aydın ailesine destek gecikmedi.

Mamil aydına, akülü aracını bizzat Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp teslim etti. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ahmet Eyce ile birlikte Mamil Aydın'ın evini ziyaret etti.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Aydın ailesini Hollanda Nizam-ı Âlem Derneği, Süleymaniye Cami ve Uzaktaki El Vakfı işbirliği ile yurtdışından Sivas Belediyesi'ne gönderilen akülü tekerlekli sandalyelerden birini teslim etmek üzere ziyaret ettiğini belirterek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Sürpriz ziyaret, 70 yaşındaki Mamil Aydın'ın hüznünü sevince dönüştürdü. Ziyaret süresince Başkan Ürgüp'ün elini sıkıca tutan Aydın, kendisine el ayak olacak akülü tekerlekli sandalyesine kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyordu.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, kendilerinin sadece vesile olduğunu belirterek, yurtdışından gönderilen engelli tekerlekli araç ve gereklerinin bakım gerektirenleri yaptırdıktan sonra ihtiyacı olanlara teslim ettiklerini söyledi.

İmtihan dünyasında insanoğlunun her türlü sıkıntıyla karşılaşabileceğini belirten Başkan Ürgüp, kötüsünden ibret alarak hayıtımızı sabırla ve şükürle geçirmemiz gerektiğini vurguladı.

Aile ile bir süre sohbet eden Başkan Doğan Ürgüp, akülü tekerlekli sandalyesine bindirilen Mamil amcanın sevincine ortak oldu. Evin önünde akülü tekerlekli sandalyenin nasıl kullanacağı tarif edildi. Yatağa mahkum halde yaşamak zorunda kalan Mamil Aydın, artık dışarıya çıkabilecek olmanın sevinciyle kendisine bu imkanı sağlayan herkese dua etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Ürgüp Sevindirdi… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement