Başkanın Açlık Grevi Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Başkanın Açlık Grevi Sona Erdi

Başkanın Açlık Grevi Sona Erdi

Bir hafta önce başlattığı açlık grevini noktalayan CHP'li Belediye Başkanı Başkaraağaç'ın 10 kilo verdiği belirlendi.

24.10.2011 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Ayaş İlçesi'nde sığınmacı kampına 'hayır' diyerek bir hafta önce başlattığı açlık grevini noktalayan CHP'li Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç'ın 10 kilo verdiği belirlendi.

Beraberinde Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Lütfi Bulut ile geçtiğimiz pazartesi günü belediye önüne çadır kurup açlık grevi başlatan Başkaraağaç, bir hafta süreyle başlattığı açlık grevine de son verdi. İlk olarak bir bardak ılık süt ve çok sevdiği tarhana çorbasından üç kaşık içen Başkan Başkaraağaç, sağlık durumunun bu mücadele için önemli olmadığını, gerekirse 80 gün daha açlık grevi yapabileceğini belirtti.

Ayaş Belediyesi önünde kurulan çadırda Ayaş halkına seslenen Başkan Başkaraağaç, "Bizlere kutsal bir görev emanet ettiniz. Bu görevi sonuna kadar sizlerin hakkını savunmak için taşıyacağız. Birileri bu kutsal görevi bertaraf etmek istese de biz kararlıyız. Ayaş, tarih ve kültür kenti olarak Ankara'nın arka bahçesi konumundadır. İlçemiz tarihinden bu güne kadar bozulmayan dokusu ile günümüze kadar gelmiştir. Çağdaş, modern ve sürekli ilerleme yolunda yatırımlar yapılması gereken Ayaş'a izin vermeyen zihniyetlere karşı dik duruşumuz her zaman devam edecek" dedi.

Halkın yüzde 99'unun onaylamadığı Mülteci Kampı için 'Hayır' dediklerini belirten Başkan Başkaraağaç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ayaş'ın sesini, onurlu ve kararlı mücadelesini kamuoyu ile paylaştık. Ayaş'ın sahipsiz olmadığını gördük. Ayaş'a yapılacak olan geleceğini, gelişimini etkileyecek tüm projelerin karşısında olduk, olacağız. Ayaş, böyle bir projeye hazır değil. Sosyal, ekonomik anlamda dengeler bozulacak ve gelişmekte olan ilçenin önü kesilecek. Mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Bu insanları tarihi dokusunu bozacağımız yerlere değil, sınır boylarına yerleştirelim. Ayaş'ın bu projeyi kaldıracak gücü yok. Bizim insanımızın da korunması gereken hakları var. Haklı olan davamızda sonuna kadar yol alacağız" diye konuştu.

Başkan Ali Başkaraağaç, sivil toplum örgütlerin temsilcileri, muhtarlar ve halkın katılımıyla yaptığı basın toplantısından sonra 'Nerde kalmıştık?'diyerek halka hizmet etmeye devam edeceğini belirtti. - Ankara/ Ayas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkanın Açlık Grevi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement