Başkanlar Denizlerin Geleceği İçin Daldı - Son Dakika
Güncel

Başkanlar Denizlerin Geleceği İçin Daldı

Başkanlar Denizlerin Geleceği İçin Daldı

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde sivil toplum kuruluşlarının (STK) başkanları deniz kirliliğine dikkat çekmek için dalış yaptı.

15.10.2011 14:02

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde sivil toplum kuruluşlarının (STK) başkanları deniz kirliliğine dikkat çekmek için dalış yaptı.

Turizm kenti Antalya'da son dönemlerde yaşanan deniz kirliliği, kentteki STK'ları harekete geçirdi. Yaklaşık 1 yıldır deniz kirliliğine dikkat çekmek için girişimlerde bulunan ve kent dinamiklerini eyleme geçirmeye çalışan Deniz Ticaret Odası (DTO) amacına ulaştı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve DTO öncülüğünde yapılan girişimler sonrası, kentte faaliyet gösteren bazı STK başkanları Kemer'de denizlerin korunması için bir araya geldi. Etkinliğe, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, DTO Başkanı Ahmet Erol, Türkiye Süs Bitkileri İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı (ANSİAD) Ergin Civan, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Türkiz Marina Genel Müdürü Levent Tokaç, CHP Antalya eski Milletvekili Hüsnü Çöllü ve bazı sivil toplum örgütleri üyeleri katıldı.

Yat Limanı'ndan 'Atlantis' adlı tekneyle açılan oda başkanları ve sivil toplum örgütü üyeleri, Kemer açıklarındaki 'Paris 2' batığı çevresinde deniz kirliliğine dikkati çekmek için dalış yaptı.

'KİRLİLİĞİN NEDENLERİNİ ARAŞTIRACAĞIZ'

DTO Başkanı Ahmet Erol, deniz kirliliğine dikkat çekmek ve çevre korunmasını sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Kemer'den başlayıp Alanya'ya kadar sahil kesimindeki deniz kirliliğinin nedenlerini araştıracaklarını kaydeden Erol, "Denizlerimiz ciddi bir kirlilik tehlikesiyle karşı karşıya. Bu konunun çözümü konusunda çözüm üretmek ve önerilerde bulunmak istiyoruz. Bu çözüm önerilerini de bir an önce hayata geçirmeye çalışacağız" dedi. - Antalya/ Kemer

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkanlar Denizlerin Geleceği İçin Daldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement