Başkent Güvenliği İçin 7 Bomba Arama Köpeği Alınacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Başkent Güvenliği İçin 7 Bomba Arama Köpeği Alınacak

14.06.2016 11:40  Güncelleme: 12:07

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden yapılan açıklamaya göre, Ankara'nın çeşitli bölgelerinde kullanılmak üzere 7 patlayıcı madde arama köpeği alınmasına karar verildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, parklar, mesire alanları, barajlar, metro istasyonları, otobüs durakları gibi halkın yoğun olarak bulunduğu alanlardaki güvenlik hizmetleri için 7 patlayıcı madde arama köpeği alınmasına karar verdi.

BAŞKANLIK YAZISI GÖRÜŞÜLDÜ

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ankara'nın çeşitli bölgelerinde kullanılmak üzere patlayıcı madde arama köpekleri alınmasına ilişkin başkanlık yazısı da görüşüldü.

7 PATLAYICI MADDE KÖPEĞİ ALINACAK

Parklar, mesire alanları, barajlar, metro istasyonları, otobüs durakları gibi halkın yoğun olarak bulunduğu alanlardaki güvenlik hizmetleri için 7 patlayıcı madde arama köpeği alınmasına oy birliğiyle karar verildi.

OIRTAK ÇALIŞMA İLE SATIN ALINACAK

Karara göre köpekler, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı ile ortak bir çalışma yapılarak satın alınacak.

Köpekler ve köpekle birlikte görev yapacak personel eğitim programlarına dahil edilecek. Eğitimi tamamlanan ve hizmet vermeye başlayan köpeklerin ve idarecilerin zaman zaman periyodik olarak eğitmenler tarafından denetlenmesi sağlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkent Güvenliği İçin 7 Bomba Arama Köpeği Alınacak - Son Dakika


Advertisement