Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Güncel

Başkentte Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Başkent sinemalarında bu hafta 5 film sinema severlerle buluşacak.

23.08.2012 09:57

Başkent sinemalarında bu hafta 5 film sinema severlerle buluşacak.

İtalyan yapımı dramatik komedi "Beni Yargılama" beyaz perdeye gelecek. Romantik İtalyan komedilerinin yönetmeni olarak tanınan Massimiliano Bruno'nun yönetmen koltuğuna oturduğu filmde Paola Cortellesi, Raoul Bova ve Rocco Papaleo başrolleri paylaşıyor.

Gerilim korku türündeki "Kabus", sinema severlerin beğenisine sunulacak. Filmin yönetmenliğini ilk uzun metrajlı filmini 2006 yılında çeken Christian Bisceglia üstleniyor. Filmin başrollerinde ise Harriet MacMasters-Green ve Sabrina Jolie Perez yer alıyor. Filmde, eşinden yeni boşanmış genç bir kadın olan Sophia'nın kızıyla taşındığı apartmandaki sıra dışı ve korku dolu gizemli olaylar konu ediliyor.

Korku aksiyon filmi "Korku Efendisi"nin senaristliğini ve yönetmenliğini Dick Maas üstleniyor. Hollanda yapımı film, yurt dışında eleştirmenlerden bol övgü almış bir yapım. Tribeca, Karlovy Vary Film Festivali gibi önemli festivalleri gezen eser, pek çok korku temalı festivalde de seyirciyle buluştu.

Haftanın tek Türk yapımı olan dram filmi "Lal Gece", sinemaya belgesel filmlerle adım atan ve Işıklar Sönmesin filmiyle ilk kurmaca uzun metrajlı işine imza atan yönetmen ve senarist Reis Çelik'in son filmi. Lal Gece, Türkiye'nin kanayan yaralarından biri olan "çocuk gelinler" dramını gerçek bir öyküden yola çıkarak beyaz perdeye taşıyor. Çelik'in diğer filmlerinde de koruduğu gerçekçi ve toplumsalcı bakış çizgisi, bu yapımda da farklı bir bakış açısıyla seyirci karşısına çıkıyor. Başrollerde ise İlyas Salman ve Dilan Aksüt yer alıyor.

Dram savaş türündeki eser "Savaşın Çiçekleri" izleyiciyle buluşacak. Çin sinemasının öne çıkan isimlerinden Yimou Zhang'ın yönetmen koltuğuna oturduğu filmin başrollerinde, Amerikalı aktör Christian Bale ve Çinli genç oyuncu Ni Ni yer alıyor. Yapımda 1937'de, Çin ve Japonya arasında yaşanan savaşta tam arada bombalanan ve yağmalanan nokta olarak kalan Nanking kentinde yaşananlar anlatılıyor.

-Sinemalar-

Metropol: "Cehennem Melekleri 2", "Vampir Avcısı: Abraham Linkoln 3D",

"Bu Gece Benimsin", "Kara Şövalye Yükseliyor", "Dabbe: Bir Cin Vak'ası",

"Gerçeğe Çağrı", "360", "Lal Gece".

Optimum: "Vampir Avcısı: Abraham Linkoln 3D", "Tinkerbell: Gizemli Kanatlar 3D", "Vikingler Efsanesi Thor", "Dabbe: Bir Cin Vak'ası", "Lanetli Ruh", "Cehennem Melekleri 2", "Kara Şövalye Yükseliyor", "Gerçeğe Çağrı".

Kızılay Büyülü Fener: "Kabus", "Beni Yargılama", "Lal Gece",

"Esaret", "Vampir Avcısı: Abraham Linkoln 3D", "360", "Tinkerbell: Gizemli Kanatlar", "Dabbe Bir Cin Vakası", "Cehennem Melekleri 2", "Gerçeğe Çağrı", "Cosmopolis", "Kara Şövalye Yükseliyor".

Bahçelievler Büyülü Fener: "Kabus", "Vampir Avcısı: Abraham Linkoln 3D",

"360", "Dabbe Bir Cin Vakası", "Gerçeğe Çağrı", "Kara Şövalye Yükseliyor".

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement