Başörtülü Milletvekilleri TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Güncel

Başörtülü Milletvekilleri TBMM Genel Kurulu'nda

Başörtülü Milletvekilleri TBMM Genel Kurulu\'nda

Eski FP Milletvekili Ünal: "Bu, gerçekten Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir dönüm noktasıdır" "14 sene sonra böyle bir hatanın düzeltilmesi, fevkalade memnuniyet verici bir olaydır" "Ba...

01.11.2013 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merve Kavakçı'nın başörtüsü ile TBMM Genel Kurulu'na girdiği 1999'da Fazilet Partisi Milletvekili olan Zeki Ünal, AK Parti'li dört kadın milletvekilinin TBMM Genel Kurulu'na başörtüsü ile gelmesini,  "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir dönüm noktası" olarak değerlendirerek, "14 sene sonra böyle bir hatanın düzeltilmesi, fevkalade memnuniyet verici bir olaydır" dedi.

Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1999 yılında TBMM'deki yemin törenine başörtüsüyle girmesinin ardından tepki gören Fazilet Partisi Milletvekili Merve Kavakçı'nın akrabası olduğunu belirterek, Merve Kavakçı'nın seçilmiş olmasına rağmen sırf başörtüsünden dolayı vatandaşlıktan çıkarıldığını, evlilik yoluyla vatandaş olmasına rağmen mağdur edildiğini söyledi.

Dün, 4 kadın milletvekilinin TBMM Genel Kurulu'na başörtüsü ile girdiğini hatırlatan Ünal, şöyle konuştu:

"Bu, gerçekten Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir dönüm noktasıdır. 14 sene sonra böyle bir hatanın düzeltilmesi, fevkalade memnuniyet verici bir olaydır. Başını kapatıp, mertçe inandıklarını yaşama hususundaki kararlarından dolayı bu milletvekillerini tebrik ediyorum. Açık olan milletvekillerini de verdikleri destekten dolayı tebrik ediyorum."

-"Bu, siyasi bir gücün, AK Parti'nin bir zaferidir"

Merve Kavakçı'nın o gün TBMM'de büyük bir tepki ile karşılaştığına, bugün ise benzer bir tepki olmadığına işaret eden Ünal, şunları söyledi:

"O günden bugüne çok şeyler değişti. Şunu kabul etmek lazım, Türkiye'de halk AK Parti'yi iktidar yaptı. AK Parti, öteden beri bu noktada hassasiyetini kamuoyu ile her zaman paylaşmıştır. Başörtüsünün yanında olduğunu, insanların inandıkları gibi yaşamaları gerektiğini sürekli vurgulamıştır. Bu, siyasi bir gücün, AK Parti'nin bir zaferidir. Siyasi bir gücün bir tecellisidir.

Bu siyasi gücün karşısında diğer partiler de gelişmişlerdir. 14 sene evvelki sosyal demokratlar ile bugünkü sosyal demokratlar artık farklı düşünüyorlar. İktidar olmanın yolunun artık halktan geçtiğini idrak etmeye başladılar. Dolayısıyla herhangi bir odağa sırtlarını dayamadan, sadece millete sırtını dayamak ve halkın gönlünü almak suretiyle iktidar olunabileceği hususundaki kanaatini onlar da pekiştirmiş oldular. AK Parti iktidar olmuştur ama diğer partiler de belli oranda olgunlaşmışlardır, demokratikleşme konusunda."

-"Türkiye siyasi olgunluğa erdi"

Dönemin Fazilet Partisi Milletvekillerinden Şeref Malkoç ise Merve Kavakçı olayının bir talihsizlik, 28 Şubat'ın ürünü olduğunu söyledi.

Türkiye'nin böyle talihsiz bir olayı bir daha yaşamayacağını vurgulayan Malkoç, ülkenin o günden bu güne ise önemli bir değişim süreci yaşadığını dile getirdi.

Türkiye'nin "Siyasi olgunluğa" erdiğini vurgulayan Malkoç, şöyle devam etti:

"O dönemin üzerinde 28 Şubat'ın ve askeri vesayetin gölgesi vardı. Bu Sayın Başbakan Erdoğan ve AK Parti sayesinde askeri vesayetin gölgesi kalktı ve Türkiye normalleşmeye doğru gidiyor. Toplumda, sokakta, üniversitede varolan böşürtülü hanımefendinin TBMM'de olmasından da daha doğal, daha normal bir şey olamaz. Bu arada sadece toplum olgunlaşmadı. CHP'de önemli ölçüde olgunlaştı ve değişim geçirdi. Bunlar güzel şeyler.

Türkiye bundan sonra bu tür işlerle uğraşmayacak, çok daha güçlü olacak. Bu Türkiye için çok ciddi ve önemli bir kazanımdır. Türkiye lüzümsuz yüklerinden ayak bağlarından kurtuluyor. Bunlardan kurtulduktan sonra da Türkiye, dünya milletler sıralamasında daha önde olacak. Bunun en somut örneği, 2013 yılında dünyanın en büyük nükleer santrallerinden birini kurması, 2013'ün Mayıs ayında dünyanın en büyük havaalanlarından birini yapması. Bunun başka bir örneği de Marmaray'ın açılması. Bunlar, dünya çapında projeler. Türkiye askeri vesayetten, CHP'nin lüzumsuz tavırlarından kurtulduğu için hem güçlenecek hem de büyüyecektir."

-"28 Şubat generalleri yargının önünde"

Bunda en büyük payın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve onunla beraber hizmet veren arkadaşları olduğunu belirten Malkoç, Türkiye'nin emeği geçenlere minnettar olduğunu bildirdi.

Önümüzdeki süreçte bu tür meseleler yerine, Türkiye'nin dünya çapında yaptığı işlerin konuşulacağını da yineleyen Malkoç,  "Türkiye lüzumsuz bir yükten, lüzumsuz bir tartışmadan kurtulmuştur emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

"Merve Kavakçı olayı bir talihsizlikti bu tür teşebbüste bulunanları da millet siyasetten tasfiye etti, hukuken de yargının önüne çıkardı" ifadesini kullanan Malkoç, "O günün 28 Şubat generalleri yargının önünde, Merve Kavakçıya haddini bildirmeye çalışanlar siyasetçiler de Parlamento'nun dışındadır. Bu hem Türkiye için ibreti alem güzel bir olaydır bir daha tekrarlanmaması için de örnek bir olaydır. Bundan sonra hem kamuda hem parlamentoda başörtülü kadınların önünde siyasi, hukuki, sosyal bir engel kalmamıştır" açıklamasını yaptı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başörtülü Milletvekilleri TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement