GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Filistin bayrakları taşıyarak yürüyen göstericiler
Göstericilere göz yaşartıcı gaz kullanılarak müdahale edilmesi
Filistinli göstericilerin taş atması
Dumandan etkilenenler ve İsrail güçleri ile tartışan göstericiler İsrail güçleri, Batı Şeria'daki farklı noktalarda düzenlenen Ayrım Duvarı ve Yahudi yerleşim yeri karşıtı gösterilere, gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti.
Ramallah'a bağlı Belin beldesinde cuma namazının ardından başlayan gösteriler "Ayrım Duvarı Yıkılana Kadar Devam Edeceğiz" adı altında yapıldı.
Gösteriye, Filistinli yetkililer ve aktivistlerin yanı sıra yabancı destekçiler ve İsrailli barış yanlıları da katıldı. İsrail'deki bir hapishanede yargılanmadan tutulmasına tepki amacıyla 88 gündür açlık grevi yapan Filistinli gazeteci Muhammed el-Kıyk'ın fotoğrafları taşındı ve derhal serbest bırakılması yönünde sloganlar atıldı.
Ayrım Duvarı'na kadar ulaşan göstericilere İsrail güçleri, gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale ederken, Filistinliler taş, molotof kokteyli ve patlamayan göz yaşartıcı gaz kapsüllerini geri atarak karşılık verdi.
Son Dakika › Güncel › Batı Şeria'da 'Ayrım Duvarı' Karşıtı Gösterilere Müdahale - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.