Batman Hdp'li Atalan: Hükümetin Öcalan'la İlişkiye Geçmesi Gerekir - Son Dakika
Güncel

Batman Hdp'li Atalan: Hükümetin Öcalan'la İlişkiye Geçmesi Gerekir

Batman Hdp\'li Atalan: Hükümetin Öcalan\'la İlişkiye Geçmesi Gerekir

Hdp'li Atalan: Hükümetin Öcalan'la ilişkiye geçmesi gerekir HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, Adıyaman ve Ceylanpınar'da 2 polis ile bir askerin şehit edilmesine üzüldüklerini belirterek, "Askerin de, polisin de ölmesine üzülüyoruz.

23.07.2015 19:13

Hdp'li Atalan: Hükümetin Öcalan'la ilişkiye geçmesi gerekir

HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, Adıyaman ve Ceylanpınar'da 2 polis ile bir askerin şehit edilmesine üzüldüklerini belirterek, "Askerin de, polisin de ölmesine üzülüyoruz. Ama bunun sorumlusu kimdir? herkes bunu bilmeli. İvedilikle söylüyoruz, hükümetin Öcalan ile ilişkiye geçmesi gerekir. Savaş tam kapının önüne dayanmış." dedi.

Meclisin tatile girmesiyle birlikte seçim bölgesi Batman'da sivil toplum örgütleri ile çay bahçesinde bir araya gelen HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, Suruç patlaması sonrası gelişmeleri değerlendirdi.

"ÖCALAN, ÇATIŞMAYI DURDURABİLİR"

Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen, barışta ısrarcı olacaklarını belirten Atalan; "İvedilikle söylüyoruz, hükümetin Öcalan ile ilişkiye geçmesi gerekir. Savaş tam kapının önüne dayanmış. Sayın Öcalan'la görüşülürse, en azından savaşın olmaması için, çatışmanın olmaması için herşeyi durdurabilir. Devlet neyle mükelleftir, görevi nedir? Huzuru sağlamak, barışı tesis etmek, varsa sorunu çözmek, toplumsal barışı sağlamakla mükelleftir. Ama Cumhurun başı, devletin başı ne yapıyor? Kutuplaştırıyor, adeta öç alma peşinde" diye konuştu.

"UMUDUMUZ AK PARTİ-CHP KOALİSYONU"

AK Parti ile CHP'nin koalisyon kurması konusunda umutlu olduklarını ifade eden Atalan, "Bu umuduzu hala koruyoruz. CHP, belki Erdoğan'ın bu planını hükümete ortak olarak bizimle birlikte senkronize bir şekilde engelleyebilir. Zaten yer yer bunu ima ediyor. Cumhurbaşkanı'nın Anayasa'da belirlenmiş yetkileri vardır, bunun dışına çıkmamalıdır. CHP de bunu söylüyor. Bunu sağlarsa gerçekten demokratik bir anayasanın sağlanması, başta Kürtler olmak üzere Türkiye'de yaşayan bütün halkların, azınlıkların, inanç ve etnik bazda kim varsa hangi kollektif gruplar varsa, haklarının tanınması hususunda bir anayasal değişikliğe gidilirse, CHP rolünü oynarsa, yetkisini kullanırsa, hükümete ortak olarak koalisyona gidilerek, biz de etkin veya müspet muhalefet çalışmasıyla, pozitif yapıcı muhalefet çalışmamızla süreci götürebiliiz. Umudumuz halen budur" şeklinde konuştu.

"ÇATIŞMASIZLIĞIN TEMİNATI VE GARANTÖRÜ ÖCALAN'DIR"

Devletin Öcalan'la görüştüğünü dile getiren HDP'li Atalan, "Sayın Öcalan, kendi hareketi ile kendi halkı ile veya onu temsil eden biz HDP ile, özellikle Kürt halkını temsil ediyor. HDP heyeti ile görüşemezsen bunun kıymeti, değeri olmaz. Öcalan'la görüşebilirse, heyet gidebilirse, hiç kimsenin burnu kanamaz. Kesinlikle barışın ve çatışmasızlığın teminatı ve garantörü Öcalan'dır bunu bilmek lazım. Hiçbir insanın ölmesini istemiyoruz. Suruç'ta olup bitenlerden üzgünüz, buna sevinecek insan olamaz. Ama bütün uyarılarımıza rağmen, hatta KCK'nin ve sayın Öcalan'ın uyarılarına rağmen, kalkıp bu iyi-kötü çatışmasızlık ortamını yaratan Öcalan'la görüşmeleri kesen, protokolü yok sayan, müzakere masasını deviren, 'ne görüşmedir, ne müzakeredir, ne masadır' diyenler bu hale getirdi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman Hdp'li Atalan: Hükümetin Öcalan'la İlişkiye Geçmesi Gerekir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • VATANDAŞ : ÜZÜLMENİZE İNANMIYORUZ. ELİ KANLI TERÖR ÖRGÜTÜNÜ NİYE KINIYAMIYORSUNUZ DİZLERİN BARIŞ İSTEDİGİNİZE NASIL İNANALIM. 2 0 Yanıtla

Advertisement