Batman'da bulunan Türkiye Petrolleri'nin küçülmesine tepki gösteren işçiler, bugün yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı. Petrol işçileri, bölge müdürlüğünden giriş kapısına kadar yürüyüyerek, protesto amaçlı düdük çaldı.
Türkiye Petrolleri'nin küçülmesine karşı Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi üyesi bin 500'ü aşkın işçi, yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı. Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü önünde toplanan petrol işçileri, mesainin ilk gününde ünitelerde iş bıraktı. Bölge müdürlüğü önünden giriş kapısına kadar yürüyen işçiler, "TP, halkındır küçültülemez", "Besimsel dönüşüm programına hayır", "Başarı TP'yi büyüktmektir, küçültmek değil" yazılı pankartları taşıyarak, protesto amaçlı düdük çaldı.
Bölge müdürlüğü binası önünde bir araya gelen işler adına konuşan Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, "Ülkemizde üretilen petrolün yüzde 75'ini tek başına üreten, ekonomiye önemli bir katkı yapan, faaliyet gösterdiği bölgelerde istihdam yaratan Türkiye Petrolleri'ne büyük bir darbe vurulmaya hazırlanıyor. Türkiye Petrolleri'nin Adıyaman, Batman ve Trakya Bölge Müdürlüklerinin bünyesindeki sahalar ile Ankara Genel Müdürlükte sondaj, workover, sismik deniz sismiği ve kuyu tamamlama faaliyetlerine son verilmek isteniliyor. Türkiye Petrolleri yönetimi bu işleri artık kurum dışında ve proje bazlı olarak götürmeyi planlıyor" dedi.
Petrol-İş Sendikası Genel Merkez Eğitim Genel Sekreteri Mustafa Tekik de burada yaptığı konuşmada, "Ülkenin en stratejik, en güzide kurumları haraç-mezat yerli ve yabancı gruplarına peşkeş çekiliyor. Ekmeğimiz, aşımız ve huzurumuz için onurlu bir yaşamı çocuklarımıza bırakmabilmek için bedel ödemeyi göze alabilmeliyiz. Türkiye Petrollerinde son 5 yılda yaşanan tamamen koltuk ve kariyer savaşıdır. Ayda iki defa Ankara'da bürokratik salonları aşındırıyoruz, şuna inayoruz ki TPIC, TP ve binlerce işçide iki Genel Müdürün kavgasına kurban edilmek isteniliyor. Her biri sırtını bir dağa dayanmış, hiçbiri geri adım atmıyor. İşçi sınıfı bunu unutmayacaktır. Söğütözü'ünde birbirinizi haşat mı ediyorsunuz, ne yapıyorsanız yapın ama Türkiye Petrollerinden elinizi eteğinizi çekin" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Petrol-İş'e bağlı işçiler, yarım gün süreyle birimlerde işi durdurdu.
Son Dakika › Güncel › Batman Petrol Işçileri Batman'da Yarım Günlük Iş Bıraktı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.