Bayın'ın İddialarıyla İlgili Adli Süreç Başladı - Son Dakika
Güncel

Bayın'ın İddialarıyla İlgili Adli Süreç Başladı

Bayın\'ın İddialarıyla İlgili Adli Süreç Başladı

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın'ın Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu üzerine açılan davada mahkeme süreci başladı.

25.09.2012 14:32

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın'ın Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu üzerine açılan davada mahkeme süreci başladı.

Tokat Adliyesi'nde başlayan davaya katılmak üzere gelen Başkan Yardımcısı Bayın, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Adalete sığındıklarını ifade eden Bayın, "Burası çözüm yolu değildir, adaletin tecelli edeceği yerdir. Çözüm yeri Tokat Belediyesi'dir" dedi.

Bayın, çalıştırılmadığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'na da şikayette bulunduğunu hatırlatarak, "Ben çalışmak istiyorum. Çalışmayı seven bir insan olarak şunu söylüyorum: Benim bu çalıştırılmama konusu sadece Sefer Bayın'ın konusu değil. Ben bunu üstüne basa basa söylüyorum. Çalıştırılmama konusu Türkiye'nin meselesi, ülkenin meselesi. Ben çalıştırılmama konusunda, İçişleri Bakanlığı, 'Soruşturulmama izni vermiştir' Belediye Başkanı hakkında. Bunun yazısı bana dün tebliğ edildi. Ben Sayın İçişleri Bakanımızın bu tutumunu yadırgıyorum. Ben onun memuruyum ama bu kamunun meselesi. Diyorum ki, sayın bakanım benim gibi çalıştırılmayan insanlara lütfen müdahale edin. Ben bu kadar net söylüyorum" diye konuştu.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'a da seslenen Bayın, "Çok sevdiğimiz Bakanımız Ali Babacan'a diyorum ki, daha iki gün önce bir dünya zam açıkladı. Bak bizler yatarak maaş alıyoruz. Çalıştırılmadan maaş alıyoruz. Zam yapacağına bizleri çalıştır, ekonomiye katkımız olsun. En azından daha az zam yaparsın. Daha zamlar gelecek öyle gözüküyor. ve gerçekten Başbakan Yardımcımız Ali Babacan'ı seviyorum. Bizler çalışmak istiyoruz, benim gibi bir dünya insan var. Lütfen bunları çalıştırın bu ülkeye faydası olsun. Ben faydalı olmak istiyorum" dedi.

Pasifleştirildiğini öne süren Başkan Yardımcısı Bayın, kendisine 3 yıldır görev verilmediği ve bazı ihalelerde usulsüzlük iddiaları nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu üzerine 19 kişinin mahkemede hakim karşısına çıkacağı öğrenildi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bayın'ın İddialarıyla İlgili Adli Süreç Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement