Baykar, İtalyan Havacılık Firmasını Satın Aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Baykar, İtalyan Havacılık Firmasını Satın Aldı

27.12.2024 15:51

Bakan Kacır, Baykar'ın Piaggio Aerospace'i almasının Türk havacılığındaki başarının göstergesi olduğunu belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İtalyan havacılık firması Piaggio Aerospace'in Baykar tarafından satın alınmasına ilişkin, "Türk havacılığının ve Baykar'ın küresel ligde eriştiği başarı seviyesinin göstergesi." ifadesini kullandı.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından, İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanlığının, havacılık firması Piaggio Aerospace'in Baykar'a satışına onay vermesini değerlendirdi.

Bu satın almanın önemine işaret eden Kacır, şunları kaydetti:

"140 yıllık İtalyan havacılık firması Piaggio Aerospace'in milli gururumuz Baykar tarafından alınması, Türk havacılığının ve Baykar'ın küresel ligde eriştiği başarı seviyesinin de göstergesi. Bu işbirliği, aynı zamanda Türkiye-İtalya dostluk bağlarının ve ekonomik ilişkilerin güçlenmesine de hizmet edecektir. Hayırlı olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Baykar, İtalyan Havacılık Firmasını Satın Aldı - Son Dakika


Advertisement