BDP Hakkari'de 'kara Bayram' İlan Etti - Son Dakika
Güncel

BDP Hakkari'de 'kara Bayram' İlan Etti

BDP Hakkari\'de \'kara Bayram\' İlan Etti

BDP Hakkari İl Örgütü, Çukurca İlçesi'nde çıkan olaylarda BDP'li Van İl Genel Meclisi üyesi Yıldırım Ayhan'ın ölümü nedeniyle Ramazan Bayramı'nı 'kara bayram' ilan etti.

29.08.2011 17:50

Bdp Hakkari İl Örgütü, Çukurca İlçesi'nde çıkan olaylarda BDP'li Van İl Genel Meclisi üyesi Yıldırım Ayhan'ın ölümü nedeniyle Ramazan Bayramı'nı 'kara bayram' ilan etti.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde dün çıkan olaylar sırasında, Van İl Genel Meclis Üyesi BDP'li Yıldırım Ayhan yaşamını yitirdi. Ayhan, bugün olaylı bir şekilde toprağa verilirken, Hakkari BDP İl örgütü Ramazan Bayramı'nı 'kara bayram' ilan etti. BDP İl binası önünde yapılan basın açıklamasıyla Çukurca'da yaşanan olayı kınayan BDP'liler adına açıklamayı BDP Yöneticisi Sinan Kaya yaptı. Olaylar sonrası Hakkari Valisi Muammer Türker'in istifa etmesi gerektiğini iddia eden Kaya, şöyle konuştu:

"Kürt barış anneleri ve temsilcileri dün Çukurca'da sınıra yürümek istemişlerdir. Ancak AKP hükümetinin Valisi ve güvenlik güçleri Kürt hakına karşı tahammülsüzlüğünü burada da göstererek, ateşli silahlarla saldırmışlardır. AKP hükümeti ve onun yereldeki temsilcileri olan ve saldırının bizzat emrini veren Hakkari valisini nefretle kınıyor ve istifasını istiyoruz. Van il Genel Meclis üyesi ve diğer arkadaşlarımızın katledilmesinden dolayı, bayrama acı ve gözyaşı içerisinde giriyoruz. Ölümün eksik edilmediği bu coğrafyada bayramların kutlanması anlamını yitirmiştir. BDP ve Kürt kurumları olarak tüm bayram kutlamalarını iptal ederek, bu bayramı 'kara bayram' olarak ilan ediyoruz. "

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Hakkari DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP Hakkari'de 'kara Bayram' İlan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement