BDP'li Bedirhanoğlu: Başbakan, Belediyelerimize İftira Atıyor - Son Dakika
Güncel

BDP'li Bedirhanoğlu: Başbakan, Belediyelerimize İftira Atıyor

BDP\'li Bedirhanoğlu: Başbakan, Belediyelerimize İftira Atıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP ve BDP'li belediyelerin Alman Vakfı'ndan kredi sözleşmeleriyle para aldıkları yönündeki açıklamalarına Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu tepki gösterdi.

04.10.2011 12:18

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP ve BDP'li belediyelerin Alman Vakfı'ndan kredi sözleşmeleriyle para aldıkları yönündeki açıklamalarına Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu tepki gösterdi. Basın toplantısı düzenleyen Bedirhanoğlu, Almanya'nın hiçbir kurumuyla parasal ilişkilerinin olmadığını belirterek, Başbakan Erdoğan'ın iftira attığını ve bu iftirasını ispata çağırdığını söyledi.

Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Belediye Toplantı Salonu'nda BDP İl Başkanı Orhan Koparan, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu ile birlikte açıklama yaptı. Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamayla CHP ve BDP'li belediyeliri töhmet altında bıraktığını söyleyen Bedirhanoğlu, şöyle konuştu:

"Başbakan seçim mitingini yapmak üzere 21 Mayıs 2011 tarihinde Hakkari'ye gelmişti. Burada belediyenin zorla dükkan kapattırdığını, kapatmayanlara da para cezası kestiği yönünde asılsız iftiralarda bulunmuştu. Bu iftiralardan bir tanesi de genel bütçeden belediyemize 2010 yılı içinde 13.5 trilyon para gönderdiği şeklinde iddiasıydı. Biz o zaman ona gereken cevabı vermiştik ve 'İspat etmediği taktirde müfteridir' demiştik. Biz o sözümüzü yine tekrarlıyoruz. Başbakan'ı son söylediği sözleri ispata çağırıyoruz. Belediyemiz sözü edilen Alman Vakfı veya Almanya'nın diğer herhangi bir kurum ve kuruluşuyla parasal bir ilişkide bulunulmamıştır. Bu bir iftiradır. Bunun bir an önce Başbakan tarafından açıklanmasını bekliyoruz. Aksi taktirde dava açma hakkımızı saklı tutuyoruz."

VEREMEYECEĞİMİZ HESAP YOKTUR

Başbakan Erdoğan'ın Hakkari'deki seçim yenilgisini hazmedemediğini ve bundan dolayı iftiralarda bulunduğunu savunan Başkan Bedirhanoğlu, veremeyecekleri bir hesaplarını olmadığın söyledi. Bedirhanoğlu, şunları söyledi:

"Aslında kendi hissiyatlarına yenilerek pervasızlaşan bir insanın neler yapabileceği konusunda başbakan çok iyi bir örnektir. Durup durerken 13.5 trilyon nasıl oldu da 17 trilyona ulaştı? Yoksa belediyemizin yerel gelirlerini de kendisinin gönderdiğini mi sanıyor? Kaldı ki o zaman da ifade etmiştik. Başbakan'ın sarf ettiği aslı ve mesnedi olmayan bu sözler, partimizi ve belediyelerimizi hedef göstermek, ayrıca partimize, belediyelerimize ve sivil toplum örgütlerine yönelik sürdürülen operasyonları meşru gösterme çabasıdır. Biz BDP belediyelerin hesabını veremeyeceği tek kuruşu yoktur. Başımız dik ve alnımız açıktır." - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'li Bedirhanoğlu: Başbakan, Belediyelerimize İftira Atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement