Bdp'li Kaplan: Türk Halkı ile Kürt Halkı Arasında Stratejik İşbirliği Tarihimizin En Önemli Hamlesi - Son Dakika
Güncel

Bdp'li Kaplan: Türk Halkı ile Kürt Halkı Arasında Stratejik İşbirliği Tarihimizin En Önemli Hamlesi

Bdp\'li Kaplan: Türk Halkı ile Kürt Halkı Arasında Stratejik İşbirliği Tarihimizin En Önemli Hamlesi

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "çözüm süreci"nin hayati önem taşıdığını belirterek, "Çatışmasızlık, demokratikleşme, barış; Türk halkı ile Kürt halkı arasında stratejik işbirliği adımları tarihimizin en önemli hamlesi olarak görülmelidir."

10.12.2013 20:24

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "çözüm süreci"nin hayati önem taşıdığını belirterek, "Çatışmasızlık, demokratikleşme, barış; Türk halkı ile Kürt halkı arasında stratejik işbirliği adımları tarihimizin en önemli hamlesi olarak görülmelidir. Bu sürece katkı kim katkı sunduysa Allah adına hepsine teşekkür ediyoruz, kim ki yaşatıyorsa insanları, Allah da onları yaşatsın " dedi.

Kaplan, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Kaplan, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın özgürlüğüne kavuşmasının, "İnsanım" diyen, milletin iradesine saygı duyan herkesin kabul etmesi gereken bir konu olduğunu söyledi. Sandığın her şey olmadığını vurgulayan Kaplan, "Eğer sandık her şey olsaydı, siz hiçbiriniz Kenan Evren'den ve Hitler'den fazla oy alamazsınız. Hitler'den ve Kenan Evren'den fazla oy alacak lider bu Meclis'ten çıkmaz. O zaman demokrasinin kuralları var, hep beraber bunlara uyacağız" dedi.

-"KİM Kİ İNSANLARI YAŞATIYORSA, ALLAH DA ONLARI YAŞATSIN"-

"2007'den bu yana aynı nakarat, kriz teğet geçti, fırsata çeviriyoruz, asgari şekilde etkileniyoruz, krizden çıkış bütçesi yapıyoruz, krizden etkilendik, büyüme azaldı, geldik tasarruf bütçesi yani kriz freni bütçesine. Söyler misiniz hangisine inanalım?" diyen Kaplan, küresel krizin belirsizliklerinin; Libya'ya, Mısır'a müdahalenin, Suriye üzerinde oyunların sürdüğünü kaydederek, şöyle konuştu:

"ABD hala toparlanamadı, Avro bölgesinde daralma, resesyon işsizlik oranlarında, borç stoklarında artış sürüyor, bizi yakından etkiliyor. İhracatımız yüzde 40'lara düştü. İslam karşıtlığı, ırkçılık yükseliyor, işsizlik enflasyon artıyor,enerji savaşları başladı, Ortadoğu'da yerinden oynayan taşlar, darbeler, iç savaşlar yeniden dizayn çabaları, Kafkaslarda, Kıbrıs'ta çözüm arayışları Türkiye'nin stratejisini belirleyecek önemli etkenlerdir. Bölgesel küresel istikrarsızlık güvensizlik dönemlerinde, dışişleri politikasının, siyaset ve diplomasinin resetlenmesi gerekmiyor mu? Etnik, dinsel, mezhepsel, ideolojik eksenli dış politika risklidir, uyarmıştık; Suriye bataklığına saplandık, yalnızlaştık. Coğrafya, tarih ve uluslararası konjöktür üzerinden pragmatizm ilkesi yürür. Üç kıtanın ortasında, üç tarafı deniz, üç tarafı 40 milyonu aşkın Kürt halkı ve Kürdistan gerçeği olan; stratejik bir coğrafyada kırılgan fay hattı üzerindeyiz."

Türkiye'nin geleceği, başarısı, güçlenmesi bin yıllık birlikteliği, yeni bin yıla yaymak için "çözüm süreci"nin hayati önemde olduğunu ifade eden Kaplan, "Çatışmasızlık, demokratikleşme, barış 21. yüzyılda Ortadoğu da Türk halkı ile Kürt halkı arasında stratejik işbirliği adımları tarihimizin en önemli hamlesi olarak görülmelidir. Bu sürece katkı kim katkı sunduysa Allah adına hepsine teşekkür ediyoruz, kim ki insanları yaşatıyorsa, Allah da onları yaşatsın diyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bdp'li Kaplan: Türk Halkı ile Kürt Halkı Arasında Stratejik İşbirliği Tarihimizin En Önemli Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement