BDP'li Tuncel: Başbakan, İnkârı Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

BDP'li Tuncel: Başbakan, İnkârı Kabul Etti

BDP\'li Tuncel: Başbakan, İnkârı Kabul Etti

BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, "Başbakan, bugüne kadar Kürtler'i hep inkar ettiğini kabul etti" dedi.

30.03.2011 21:10

BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Irak'ın Erbil kentini ziyareti sırasında, "Biz inkar siyasetinden vazgeçtik" dediğini ileri sürerek, "Başbakan, bugüne kadar Kürtler'i hep inkar ettiğini kabul etti" dedi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne gelen BDP Milletvekili Sabahat Tuncel, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Derik Belediye Başkanı Çağla Demirel ve kalabalık bir partili grup tarafından karşılandı.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Emniyet Amiri Murat Çetiner'e attığı tokata atfen, "Nusaybin seninle gurur duyuyor", "Eline sağlık" sloganları ile karşılanan Tuncel, 'demokratik çözüm çadırı'nı ziyaret etti.Daha sonra Mittani Kültür Merkezi'ne geçen Tuncel, katıldığı Yüzüncü Yıl Platformu'nda yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ın Kuzey Irak ziyaretini değerlendirdi. Halkın 12 Mart'tan beri ayakta olduğunu söyleyen Tuncel, bu insanların seslerini Ankara'ya duyurmaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi:"Ankara bu sesi duydu mu? Hayır duymadı. Biliyorsunuz dün Başbakan Erbil'deydi. Devlet adına ilk kez bir şey itiraf etti. Diyor ki 'Biz inkar siyasetinden vazgeçtik.' Bu şu anlama geliyor; Bugünün Başbakanı, bugüne kadar Kürtleri hep inkar ettiğini kabul etti. Biz de bugüne kadar tüm konuşmalarımızda şunu belirtik; İnkar, imha ve asimilasyon politikası, Kürt sorununa temel devlet politikasını kabul edilmiştir. Başbakan inkar ve asimilasyon konusunda bir şey söylemedi."

Tuncel'in konuşmasının ardından çocuklardan oluşan yaklaşık 100 kişilik grup slogan atarak yasadışı gösteri yapmak istedi. Ancak polisin gaz bombalarıyla müdahale ettiği grup, kısa sürede sokak aralarına dağılarak kayboldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'li Tuncel: Başbakan, İnkârı Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement