Belediye'den Ana Sınıflarına Oyun Grubu - Son Dakika
Güncel

Belediye'den Ana Sınıflarına Oyun Grubu

Belediye\'den Ana Sınıflarına Oyun Grubu

Manisa Belediyesi, kent merkezindeki 43 okulun ana sınıfına oyun grubu bağışında bulundu.

03.12.2011 11:49

Oyun grupları teslim edilen 10 okul arasında olan Gazi İlköğretim Okulu, Şehitler İlköğretim Okulu ve Türk Hava Kurumu İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çocukların sevgi gösterileri ve tezahüratları ile karşılandı. Oyun grubu bağışının kent merkezinde bulunan 43 okulun tamamına yapılacağını belirten Başkan Ergün, "Önemli olan çocuklarımızın mutluluğu" dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilk olarak Gazi İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Ziyarette Başkan Ergün'e Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Nursel Ustamehmetoğlu, Funda Solak, Belediye Meclis üyeleri ve birim müdürleri eşlik etti. Başkan Ergün'ü Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Abdülkadir Topçu, Müdür Yardımcısı Zahrettin Özler, Okul Aile Birliği ve öğretmenler, kapıda karşıladı. Çocukların büyük ilgisiyle karşılaşan Başkan Ergün, onlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Başkan Ergün ve beraberindekiler 6-D sınıfını ziyaret etti. Burada öğrencilerle sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Başkan Ergün, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Sizler yarının büyüklerisiniz. Ben de sizler gibi bu sıralarda okudum. Göstereceğiniz sabır ve gayretle, ileride bizim bu koltuklarımızı sizler devralacaksınız. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Manisa Belediyesi'ne Teşekkür

Daha sonra oyun grubunun bağışlandığı Gazi İlköğretim Okulu Anasınıfı ziyaret edildi. Minik öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Başkan Ergün, öğrencilerle tek tek ilgilendi, sohbet etti. Yapılan oyun grubu bağışı nedeniyle Başkan Ergün'e teşekkür eden Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Abdülkadir Topçu, "Hem kullanışlı, hem de öğrencilerimiz çok beğendi. Bu nedenle sizlere teşekkür ediyoruz" dedi. Başkan Ergün, daha sonra Okul Müdürü Abdülkadir Topçu tarafından makamında ağırlandı.

Mezun Olduğu Okuldan Künye Defteri Hatırası

Gazi İlköğretim Okulu ziyaretinin ardından Başkan Ergün ve beraberindekiler, Şehitler İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Burada da öğrencilerin tezahüratları ve sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Ergün'ü, Şehitler İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Ergüven, Okul Aile Birliği ve öğretmenler karşıladı. Okul Müdürü Mustafa Ergüven, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e 1974 yılında mezun olduğu okulun künye defteri örneğini hatıra olarak takdim etti. Okulda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, okulun güney cephesindeki alana giriş kapısı ve oyun parkı yapacağını, okulun alt ve üst caddelerini de tek yön yapacağını ifade etti.

43 Okulun Anasınıfına Oyun Grubu

Daha sonra Şehitler İlköğretim Okulu Anasınıfı'na bağışlanan oyun grubunun açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından bir açıklama yapan Başkan Ergün, şunları söyledi: "Manisa merkezindeki 43 okulda ilgili müdürlüğümüz bir çalışma yaptı. Tespit çalışmalarını tamamladılar. Anasınıfı eğitimi veren 43 okulun tamamında oyun grubu kurulmasının startını verdik.

Bu hafta içerisinde 10 okulumuza oyun gruplarının montajı yapıldı. Önümüzdeki iki hafta içerisinde diğer kalan okulların da tamamında oyun grubu hediyelerimiz olacak. Önemli olan çocukların memnuniyeti, onların mutlu olması. Geleceğimiz onlarla inşallah şekillenecek." Başkan Ergün'e teşekkürlerini sunan Okul Müdürü Mustafa Ergüven de, oyun grubunun çocuklara zarar vermeyecek maddeden yapılmış olması ve sınıf içine kurulabilmesi nedeniyle mutlu olduklarını ifade etti.

Çocuklarımız Gönül Rahatlığıyla Bahçede Oynayabiliyor

Başkan Ergün, son olarak Türk Hava Kurumu (THK) İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Bağışlanan oyun grubu nedeniyle Başkan Ergün'e teşekkür eden THK İlköğretim Okulu Müdürü Murat Kemal Bayar, öğrencilerin oyuncaklardan memnuniyet duyduğunu söyledi. Okul içinde Manisa Belediyesi tarafından kurulan ve kimliği belirsiz kişilerce yakılarak zarar verilen oyun parkında devam eden yenileme çalışmalarını inceleyen Başkan Ergün'e okulda öğrenim gören 3 otistik öğrencinin annesinden teşekkür geldi. Bahçe içerisindeki çukur nedeniyle çocuklarının zarar görebilme ihtimallerinin olduğunu belirten otistik öğrenci velilerinden Saadet Şeranoğlu, "Size bunu bildirdiğimizde okulumuza hemen asfalt yaptınız. Bu sayede gönül rahatlığıyla çocuklarımızı oyun için bahçeye bırakabiliyoruz. Sizlere çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Okulun Duvarları Yenileniyor

THK İlköğretim Okulu'nda yine Manisa Belediyesi tarafından yapılan okul duvarlarının yenilenmesi ve ferforje demirlerinin takılması çalışmalarını da inceleyen Başkan Ergün, "Tüm okullarımızın fiziki koşullarını iyileştiriyoruz. Bu kapsamda Türk Hava Kurumu İlköğretim Okulu'nun da duvarlarını yeniliyoruz. Bunun akabinde ferforje demirlerini ve aydınlatmasını da yapacağız. Okulda öğrenim gören üç özel çocuğumuzu da göz önünde bulundurarak, duvarda velilerimizin talebi üzerine biraz yükseltme de yapacağız. Çocuklarımız kendilerini tehlikeye atmadan rahatlıkla oynayabilsin istiyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediye'den Ana Sınıflarına Oyun Grubu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement