Belediyeyi Eleştiren Bakanlara Sert Cevap - Son Dakika
Güncel

Belediyeyi Eleştiren Bakanlara Sert Cevap

Belediyeyi Eleştiren Bakanlara Sert Cevap

Batman Belediyesi Başkanvekili Temel'den iddialara yanıt gecikmedi : "Bakanlar kendilerini komik duruma düşürüyorlar"

25.09.2013 13:37  Güncelleme: 09:27

Hasankeyf'te köprü ve viyadük temel atma törenine katılmak üzere Batman'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tören sırasında yaptıkları konuşmalarda Batman Belediyesinin hiçbir iş yapmadığını ileri sürünce Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Bakanların iddialarını yanıtlamak üzere basın toplantısı düzenledi.

"BAKAN ŞİMŞEK HALA BATMANI TANIYAMADI"

Bakan Şimşek'in "Batman, bizim sayemizde sıcak asfaltla tanıştı" şeklindeki iddialarına yanıt veren Başkanvekili Serhat Temel "Bakan bey hala Batmanı tanıyamadı. Batmanın nasıl bir süreçten geçtiğini bilmiyor. Diğer bakanlar da söylemleriyle komik duruma düşüyorlar. Biz sadece onlara gülüyoruz. Batman ilk defa 1976'da asfalt plenti ile tanıştı. Kendi dönemimizde de 400-500 bin tona yakın asfalt yaptık" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın "Kuyubaşı'ndan TOKİ'ye kadar 8 km. yol yapıyoruz, ancak Belediye engelliyor" sözlerine açıklama yapan Temel "8. km'lik yol Belediye mücavir alanının dışındadır. Nasıl oluyor da biz engelliyoruz. Devletin kendi kurumları içindeki problemlerini Belediyeye mal etmeye çalıyorlar. Bu sözler tamamen iftiradır" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ HÜKÜMETİ, BELEDİYEMİZİN ÇALIŞMALARINI ENGELLİYOR

AK Parti Hükümetinin Batman Belediyesinin çalışmalarını engellediğini dile getiren Başkanvekili Temel "Hükümet bizim çalışmalarımızı engelliyor. Vizyon projesinin 1. etap çalışmaları sırasında İller bankasından kredi almıştık. 2. etap çalışmalarında da İller bankasından 5 milyon Tl'lik kredi almak için başvuru yaptık. Ancak 4 aydır bize bir cevap verilmedi. İktidar partisi bakan ve milletvekillerine sesleniyorum, kredi talebimiz neden engelleniyor? Biyolojik arıtma tesisi ile Katı atık tesisi projelerimiz vardı. Ve yıllardır Bakanlığın raflarında bu projelerimiz imza bekliyor" dedi.

GÜLCAN: HASANKEYF ÜZERİNDEN SİYASET YAPMIYORUZ

Toplantıda konuşan Parti Meclis üyesi Nezir Gülcan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın iddialarına yanıt verdi. Bakan Yıldırım'ın "Hasankeyf üzerinden kimse siyaset yapmasın" şeklindeki sözlerini hatırlatan Gülcan "Hasankeyf, insanların ortak değeridir. Biz, insanların ortak değerleri üzerinden siyaset yapmıyoruz. Yıllarca Hasankeyf'e sahip çıkalım dedik, bunu yaparken asla siyaset amacı taşımadık" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Belediyeyi Eleştiren Bakanlara Sert Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement