Bergama'da etnografya müzesi ve anı evi açıldı
Ülke genelinde kütüphaneler açan yazar Recai Şeyhoğlu'nun İzmir'in Bergama İlçesi'ne bağlı Demircidere Mahallesi'nde restore ettirdiği iki bina, Etnografya Müzesi ve Anı Evi olarak hizmete girdi.
Kozak Yaylası'nda bulunan Demircidere Mahallesi'nde iki eski bina restore edilerek anı evi ve etnografya müzesine dönüştürüldü. Ülke genelinde kütüphaneler açan yazar Recai Şeyhoğlu'nun 90 yaşına merdiven dayayan emekli öğretmen annesinin kişisel eşyalarının yer aldığı anı evi ile müzenin açılışı; törenle gerçekleşti. İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hasan Koçyiğit, İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon komutanı Kd. Albay Zeynel Abidin Demirtaş, Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Aydın İleri, daire müdürleri ve vatandaşlar törene katıldı.
Konuşma yapan CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama'nın 2014'te UNESCO'nun tesciliyle tüm dünyanın 999'uncu mirası olduğunu hatırlattı. Kozak Yaylası'ndaki Demircidere Mahallesi'nin turizme açık olan bir yer olduğunu belirten Başkan Gönenç, "Bugün burada bir anı evinin ve etnografya müzesinin açılması hem Bergama'nın hem de Demircidere'nin geçmişten günümüze uzanan kültür ve sanat kenti kimliği adına çok yaraşır bir açılış oldu. Emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Bergama'nın turizmdeki önemine değinen Vali Toprak, "Demircidere'nin turistleri yöresel kıyafetleriyle karşıladığını, özgün yemek ve içecekleriyle misafir ederek ülkemizin turizm değerlerine katkı sağladığını biliyorum. Demircidere Mahallesi'nde böylesine güzel eserleri yapanlara, yardım edenlere teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Vali Toprak, konuşmasının ardından Recai Şeyhoğlu'na teşekkür belgesi sundu. Ardından protokol üyeleri, etnografya müzesinin kurdelesini kesip, açılışını yaptı. Müzenin ardından Anı Evi'ne geçen protokol üyeleleri buradaki açılışı da gerçekleştirip merkez hakkında Şeyhoğlu'ndan bilgi aldı.
2002'den bu yana yurdun değişik bölgelerinde 39 kütüphane açtıklarını söyleyen Recai Şeyoğlu, "Annem Rasime Şeyhoğlu'nun ismini ölümsüzleştirmek, geçmiş ile gelecek arasında bir kültür mekanı oluşturarak bu köyün ve çevrenin insanlarına kütüphaneciliği sevdirmek adına, gelecek kuşaklara pozitif etkiler yaratacağı inanıyorum" dedi.
Son Dakika › Güncel › Bergama'da Etnografya Müzesi ve Anı Evi Açıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?