Berlin'deki Türk Stk'lar İstanbul'daki Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Güncel

Berlin'deki Türk Stk'lar İstanbul'daki Saldırıyı Kınadı

Berlin\'deki Türk Stk\'lar İstanbul\'daki Saldırıyı Kınadı

Berlin'deki Türk STK'lar İstanbul'daki Saldırıyı Kınadı Berlin'de faaliyet gösteren Türk Sivil Toplum Kuruluşları, Türkiye'nin Berlin büyükelçiliğine çiçekler bırakarak terörü kınadı.

14.01.2016 11:17

Berlin'deki Türk STK'lar İstanbul'daki Saldırıyı Kınadı

Berlin'de faaliyet gösteren Türk Sivil Toplum Kuruluşları, Türkiye'nin Berlin büyükelçiliğine çiçekler bırakarak terörü kınadı.

Dün İstanbul'da Sultan Ahmet Camii yakınlarında meydana gelen ve Alman turistlerin ölmesine sebep olan bombalı saldırı Berlin'de de kınandı. Berlin Büyükelçilik binası önünde toplanan Berlin Türk Cemaati, MÜSİAD Berlin, DİTİB, Berlin İslam Federasyonu, UETD Berlin, Berlin Alperen Ocakları, İGMG Berlin başkanları ve yöneticileri önce Türkçe ve Almanca bildiri okuyarak İstanbul'daki saldırıya tepkilerini dile getirdiler. Ardından büyükelçilik bahçesine güller bırakarak saldırı sonucu ölenler için Kuran-ı Kerim okuyarak dua ettiler.

Dernekler adına açıklama yapan Berlin Türk Cemaati ikinci başkanı Selçuk Demirci, teröre karşı Türkiye'nin yanında olduklarını ve terörün her türlüsünü lanetlediklerini belirtti. Demirci basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 'Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarını temsilen buradaki STK'lar olarak ülkemizde meydana gelen bu vahim olaya karşı tepkimizi dile getirmek istedik. Türkiye'ye karşı yapılan bu saldırı aynı zamanda Türkiye'nin Almanya ile olan ilişkilerini de etkilemektedir. Biz hem Türkiye'ye hem de olay esnasında ölenlerin yakınlara başsağlığı diliyoruz. Terörün hiçbir şeklini tasvip etmiyoruz ve bütün insanlığa karşı yapılmış saldırılar olarak kınıyoruz. Terörün dini ve milleti olmadığına inanıyoruz ve ülkemizle bu konuda dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz?.

Teröre karşı gösterilen tepkilerdeki çifte standartları da eleştiren Selçuk Demirci, 'Terör herkesi etkileyen bir olay. Dolayısıyla Avrupa'da meydana gelen bazı terör eylemlerine karşı Avrupa insanının gösterdiği tepkinin aynısını Türkiye'deki terör olaylarında da göstermesini bekliyoruz. Bu çifte standardı kabul etmiyor ve yanlış buluyoruz' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin'deki Türk Stk'lar İstanbul'daki Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement