Beşiktaş'ın Rakibi Stoke City İstanbul'a Sorunlu Geldi - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş'ın Rakibi Stoke City İstanbul'a Sorunlu Geldi

Beşiktaş\'ın Rakibi Stoke City İstanbul\'a Sorunlu Geldi

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Yarın Kendi Evinde Karşılaşacağı İngiltere'nin Stoke City Takımının Futbolcularını ve Teknik Heyetini Taşıyan Özel Uçağın İstanbul'da Hangi Havalimanına İneceği Krize Neden Oldu.

14.12.2011 00:20

Alınan bilgiye göre, Stoke Cityli futbolcuları İstanbul'a getirecek olan özel uçak için yetkililer Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapmak için slot istedi. Bunun üzerine özel uçağın Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi için izin alındı. Manchester Havalimanı'ndan kalkış yapan uçağın kaptan pilotu, Sabiha Gökçen Havalimanı yerine Atatürk Havalimanı'na iniş yapmak istediğini belirterek havalandı.

Bu arada İngiliz yetkililerin Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri ile irtibata geçmeyi unuttuğu öğrenildi. Bunun üzerine Türkiye hava sahasına giren uçağın kaptan pilotu iniş için Atatürk Havalimanı Hava Trafik kontrol kulesi ile irtibata geçti. Ancak kule görevlileri uçağın Atatürk Havalimanı'na inişi için 'slot' müsadesi olmadığını, Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmeleri gerektiğini pilota bildirdiler.

Stoke City kafilesini taşıyan uçak, 20.20 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı. Uçağın inişinin ardından yaklaşık bir saat uçağın içinde bekleyen kafile, gerekli izinlerin alınmasının ardından yeniden havalandı. 22.30 sıralarında Atatürk Havalimanı'na inen kafileyi Beşiktaşlı idareciler karşıladı. Stoke City takımını havalimanında birkaç Beşiktaş taraftarı tezahüratlar eşliğinde karşılarken, kafile konaklayacağı otele hareket etti.

SLOT NEDİR

Belirli saat aralıkları için havalimanlarının pist, park ve terminal alanından oluşan kapasitesinin iniş ya da kalkış yapan taşıyıcılara tahsis edilmesi anlamına gelmektedir.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş'ın Rakibi Stoke City İstanbul'a Sorunlu Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement