Bestekar Portreleri Gaziantep'te - Son Dakika
Güncel

Bestekar Portreleri Gaziantep'te

Bestekar Portreleri Gaziantep\'te

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından düzenlenen, Yapı Kredi Resim Koleksiyonu'ndan Bestekâr Portreleri İbrahim Safi resim sergisi Gaziantep'te açılıyor.

16.02.2012 16:46  Güncelleme: 16:47

22 Şubat 2012 – 22 Mart 2012 tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi'nde izlenebilecek olan sergi, Yapı Kredi Resim Koleksiyonu'nda bulunan 75 adet bestekâr portresinden oluşuyor. Osmanlı İmparatorluğu'nda yaşamış Türk Musikisi'nin ünlü bestekârlarını konu alan sergi, Ressam İbrahim Safi'nin yaptığı, kendisinden yüz elli, iki yüz yıl önce yaşamış bestekârların resimlerinden oluşuyor.

Uzmanlar bu resimlerin yapılma nedeninin zamanında kendisine gelen bir sipariş üzerine olduğunu düşünüyor. Muhtemelen bir sergi, kitap veya ansiklopedide kullanılmak üzere İbrahim Safi'ye yapması için sipariş edilen bu resimler, Türk Musikisi'nin ünlü bestekârlarını daha iyi tanımamız bakımından çok değer taşıyor.

Ayrıca İbrahim Safi bu çalışmasında bazı bestekârları görerek ya da fotoğraflarından bakarak, bazılarını ise eserlerini dinleyerek ya da hayalinde canlandırarak resmetmiş. Ressam İbrahim Safi (1898-1983)1898 yılında Azerbaycan'ın Nahcivan bölgesinde doğdu. Eğitimini, Moskova Güzel Sanatlar Akademisi'nde yaptı.

I. Dünya Savaşı sırasında İstanbul'a geldi ve yerleşti. İstanbul'da bugün Güzel Sanatlar Akademisi olan Sanayi-i Nefise Mektebi'ne girdi. 1923 yılında mezun oldu. Naci Kalmukoğlu ile birlikte çalışıp, yurtiçi ve yurtdışında birçok sergi düzenledi. 1983 yılında İstanbul'da öldü. İbrahim Safi, empresyonist, realist çalışmaları ile tanınır. Eserlerinde canlı renkler kullanan sanatçı, konu olarak daha çok peyzajları seçmiştir.

Eserleri Türkiye'de çok sayıda özel koleksiyonda yer almaktadır. Sergi: Yapı Kredi Resim Koleksiyonu'ndan Bestekâr Portreleri İbrahim Safi Resim SergisiTarih: 22 Şubat 2012 – 22 Mart 2012 Adres: Gaziantep Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi,Cenani Konağı, Eyüpoğlu Mah., Eyüpoğlu Cad.No: 7 Şahinbey - Gaziantep

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bestekar Portreleri Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement