Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs Ve Abd Dışişleri Bakanı Hillary Clinton İsrail Kriziyle İlgili Açıklamada Bulundu - Son Dakika
Güncel

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs Ve Abd Dışişleri Bakanı Hillary Clinton İsrail Kriziyle İlgili Açıklamada Bulundu

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs Ve Abd Dışişleri Bakanı Hillary Clinton İsrail Kriziyle İlgili Açıklamada Bulundu

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton İsrail'in Yardım Gemilerine Saldırması ile İlgili Bir Açıklamada Bulundu.

04.06.2010 20:30

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton İsrail'in yardım gemilerine saldırması ile ilgili bir açıklamada bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'nin, İsrail'in gemilere saldırısı sırasında hayatını kaybeden Türk asıllı ABD vatandaşı Furkan Doğan'ın ailesiyle temas kurduğunu söyledi.

İsrail'in gemilere baskınında hayatını kaybedenler arasında Türk-Amerikan çifte vatandaşlığı olan Doğan'ın da bulunduğunu doğrulayan Clinton, ? Ankara Büyükelçimiz Jeffrey, Doğan'ın ailesiyle temas kurdu ve ailesine sadece içten taziyelerimizi sunmakla kalmadık, bu aşamada ailesinin ihtiyaç duyabileceği her tür konsolosluk yardımının sağlanabileceği önerisinde bulunduk" dedi.

Clinton, olayda yaşananlar hakkında hala bilgi topladıklarını ve gemilere baskında ve sonrasındaki protestolarda iki Amerikalı yaralının bulunduğu söyledi. Clinton, ?Amerikan vatandaşları hakkında daha fazla bilgi alabilmek için İsrail hükümetiyle devamlı temas halinde olduklarını ve İsrail hükümetinden, bu trajik olayın etrafındaki tüm gerçeklere ulaşan ve uluslararası standartlara uyan hızlı, tarafsız, güvenilir ve şeffaf bir soruşturma yürütmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs Ve Abd Dışişleri Bakanı Hillary Clinton İsrail Kriziyle İlgili Açıklamada Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement