Beyazfil İçin İnsan Zinciri Oluşturuldu - Son Dakika
Güncel

Beyazfil İçin İnsan Zinciri Oluşturuldu

Beyazfil İçin İnsan Zinciri Oluşturuldu

Beyazfil olarak bilinen Manisa SGK İl Müdürlüğünün satışına tepkiler sürüyor.

08.08.2014 15:17

Beyazfil olarak bilinen Manisa SGK İl Müdürlüğünün satışına tepkiler sürüyor. Üç gün önce satışının iptal edilmesi için Beyazfil önünde imza kampanyası başlatan Manisa Akademik Odalar Birliği üyeleri, bina çevresinde insan zinciri oluşturarak tepkilerini ortaya koydu.

Manisa Akademik Odalar Birliği üyeleri, Beyazfil binası önünde insan zinciri oluştururken, Birliğin Genel Sekreteri Abidin Yatkın, birinci planın bittiğini ikinci planın devrede olduğunu söyledi. Geçen Çarşamba satışın iptal edilmesi konusunda bina önünde imza kampanyası başlatan Akademik Odalar Birliği şimdi de, binanın önünde insan zinciri oluşturdu. Birliğin bu eylemine vatandaşlar destek verdi. Zincirin bir halkasında yer alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Azmi Açıkdil, binanın Manisa'nın simgesi haline geldiğini ve tarihi binanın mutlaka Manisalı girişimciler tarafından satın alınması gerektiğini söyledi.

Tarihi binanın tescilli olması sebebiyle yıkılmasının zor olduğunu anlatan Açıkdil, şöyle konuştu: "Beyazfil, Manisalının malı oldu. Bina Cumhuriyet tarihi binalarından olması sebebiyle 2012 tarihinde tescillendi. Ayrıca 1. Derece kentsel Sit alanı içerisinde. Emsali olmayan bir bina. Bina yıkılıp yenisi yapılamaz. Karakteri değiştirilemez. Sadece ufak tefek tadilat yapılır. Korunması gereken bir bina. Burayı alan bir firmanın yıkıp yapması imkansız. Türkiye'de imkansız olan şeyler üç gün sonra değişip imkanlı hale geldiğini görüyoruz. Bizim endişemiz alan firma burayı bu şekilde korursa bir sıkıntı olmaz. Ama alan firma eğer tescili kaldırıp yıkıp yerine başka birşey yapmaya kalksa şehrimizin silüeti bozulmuş olur."

Açıkdil, burasının yurt veya vakıf üniversitesi olabileceğini belirterek şunları söyledi: "Böyle bir proje gerçekleşirse çarşı esnafına bir imkan sağlayacaktır. Düşünce böyle olmalı. Manisa'daki müteşebbisler bir araya gelerek bu binayı satın alabilir."

Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şubesi Başkanı İbrahim Demran da, buranın Manisa'nın simgesi olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Binanın bu şekilde satışı herkesin vicdanını yaralayacaktır. Akademik Odalar Birliği olarak bu olaya seyirci kalamazdık. Herkesin desteğiyle Manisalı binasına sahip çıktı. Yaklaşık 1 gün içinde bin 500 imza toplandı. Duyan herkes binanın yerinde kalmasını istedi ve imza verdi. Bu binanın akıbetini Manisalılar kararlaştırılmalı. Nasıl değerlendirileceğini Manisalı karar vermeli. Mülkiyeti SGK'ya ait olsa da artık bu bina Manisa'ya ait bir bina haline geldi. İhale sadece ertelendi. Bu sürecin takipçisi olacağız. İhale yapılacaksa adil ve gerçek değerinde bir ihale yapılmalıdır"

Akademik Odalar Birliği Genel Sekreteri Abidin Yatkın da, bayram sonrasında bina ile ilgili gelişmeleri öğrendikten sonra iki türlü bir eylem planı hazırladıklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Birincisi kamuoyu oluşturmak. 6 Ağustos günü başlattığımız imza kampanyasını 9 Ağustos tarihinde sonlandırıyoruz. İkinci plan ihale sürecine katılmak. Büyükşehir belediyemizin önderliğinde bu sürece katılmak. Ziraat Odası, Ticaret Odası, Esnaf Odaları irtibata geçtik. Önümüzdeki hafta ihale sürecine nasıl katılacağız, ne yapacağımızı konuşacağız. İmzaları başta milletvekillerine, ilgili bakanlıklara ve Başbakanlığımıza kadar göndereceğiz. Bu işin takipçisi olacağız." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beyazfil İçin İnsan Zinciri Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement