Beylikdüzü’nde Öğrencilere Çevre Bilinci Eğitimi Veriliyor - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü’nde Öğrencilere Çevre Bilinci Eğitimi Veriliyor

Beylikdüzü’nde Öğrencilere Çevre Bilinci Eğitimi Veriliyor

Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstaç A.Ş. İşbirliğiyle Okullara Çevre Bilinci ve Geri Dönüşüm Eğitimi Veriliyor.

01.03.2011 17:02  Güncelleme: 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü'ndeki okulların tamamına verilen eğitimin ardından bu yıl Gürpınar ve Yakuplu'daki ilköğretim ve liselere eğitim veriliyor. İBB İstaç A.Ş. Eğitim Sorumlusu Murat Çelik ve Beylikdüzü Belediyesi Çevre Bilgilendirme ve Eğitim Sorumlusu Göksu Gündoğdu tarafından Gürpınar Yeşilkent İlköğretim Okulu öğrencilerine gruplar halinde verildi. İlköğretim 1 ve 2. sınıflar hariç toplam 900 öğrenciye çevre bilinci ve geri dönüşüm eğitimi verildi. Geri dönüşüm üzerine yapılmış film gösterimiyle başlayan program; çevre bilincinin önemi, ambalaj atığı nedir, neler ambalaj atığıdır ve mavi poşete atabiliriz, geri dönüşüm ve önemi, mavi poşetleri nasıl temin edebiliriz ve biriktirdiğimiz ambalaj atıklarını yetkililere nasıl teslim edileceği gibi konularda bilgilendirmelerle devam etti. Biriken ambalaj atıklarının her cuma günü toplanacağının ifade edildiği eğitimin sonunda öğrencilere, geri dönüşüm kutusu ve poşet dağıtıldı.

Eğitimin tamamlandığı okulların bütün kat ve sınıflarına cam, plastik, metal ve kağıt-karton gibi atıkların atılacağı geri dönüşüm kutusu ve poşet dağıtıldı. Ayrıca okul bahçelerine de geri dönüşüm konteynırı yerleştiriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beylikdüzü’nde Öğrencilere Çevre Bilinci Eğitimi Veriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement